Δέος συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια στην Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου ή αλλιώς... στον Ναό της "Παναγίας της Μηλιώτισσας", στην Μηλιά Αλμωπίας στο Ν. Πέλλας.

Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να ζήσουν, εκείνα τα δραματικά γεγονότα από την επίγεια ζωή, του Χριστού.

Επί πώλου όνου πραγματοποιήθηκε η θριαμβευτική είσοδος του Ιησού με τα βαΐων και κλάδων στα Ιεροσόλυμα. Πανηγυρίζοντας και Φωνάζοντάς Του Ωσαννά εν τοις υψίστοις ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου.

Αυτά τα γεγονότα τα βιβλία της Εκκλησίας μας, μας εξιστορούν μέσα από τους ύμνους των ημερών.

Την ώρα της ακολουθίας πρόσεξα, ορισμένα βλέμματα πιστών, που μιλούσαν από μόνα τους, αναρωτιόνταν γιατί υπέστη ο Χριστός τέτοια αδικία… αυτομάτως όμως έρχεται μόνη της η απάντηση… για να μας δείξει την Αγάπη Του και κυρίως για να νικηθεί ο θάνατος με την Ανάστασή Του.

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται» και «Τον Νυμφώνα Σου βλέπω» λένε τα δύο πιο γνωστά τροπάρια της ημέρας…

Η  Εικόνα του Κυρίου, έχει κάτι το ιδιαίτερο… τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού είναι μοναδικά! Δεν υπάρχει άλλη εικόνα στον κόσμο ίδια!

Η εικόνα μεταφέρθηκε το 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών, από το Ελμαλούκ του Ν. Νικομηδείας, όπως και η εικόνα της Παναγίας της Μηλιώτισσας, της «Παναγίας της Ευτεκνίας».

Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν την εικόνα πριν περίπου την εικονομαχία.

Οι πιστοί έχουν την Ευλογία να προσκυνήσουν την εικόνα της Άκρας Ταπείνωσης μόνο κάθε Μεγάλη Εβδομάδα, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Δεν ειναι χριστιανικη η νοοτροπια που θεωρει ως "αδικια" την σταυρωση του Κυριου ημων Ιησου Χριστου. ειναι βλασφημια να νομιζει καποιος πως ο Χριστος υπεστη ακουσιως τα Παθη τον Σταυρο και τον θανατο επειδη ετσι συνηθως συμβαινει με τον θανατο των συνηθισμενων ανθρωπων. Αντιθετα η αληθεια ειναι οτι οΧριστος ειναι ο ΕΚΟΥΣΙΩΣ δι ημας υπομεινας ταα παντα Ολα οσα εμεις πασχουμε ακουσιως Εκεινος επαθε Εκουσιως και ολα οσα εμεις πραττουμε εκουσιως Εκεινος επρεπε να τα ενεργησει στον Εαυτο του