Τη στιγμή που το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων σε κορυφαίο επίπεδο, επιτροπή του Φαναρίου επεξεργάζεται το αίτημα Ουκρανών πολιτικών για Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία και ανώτατοι αξιωματούχοι της χώρας πάνε κι έρχονται στο Φανάρι, τουλάχιστον απορίες δημιουργεί η σιγουριά του σχισματικού Πατριάρχη Φιλάρετου για ενοποίηση! 

Ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» που δεν αναγνωρίζεται από καμία Εκκλησία,  είπε σε μια συνάντηση με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ουκρανία Judith Gough, ότι η Ουκρανία παραμένει σταθερή στις αρχές της ανεκτικότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των εκκλησιών και των θρησκειών.

 Σημείωσε επίσης ότι, χάρη στον πόλεμο, ο λαός της Ουκρανίας έχει κάνει την επιλογή του υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του “Πατριαρχείου Κιέβου”: «Τώρα οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ποια είναι η Εκκλησία που μαζί με κάποιους ανθρώπους της Ουκρανίας υποστηρίζει τον επιτιθέμενο. Ωστόσο, προσπαθούμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, διότι θα συμβάλει στην ταχεία ενοποίηση της Εκκλησίας στην Ουκρανία. Και, παρά τις διαμαρτυρίες της Μόσχας, η Εκκλησίας στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, θα ενωθεί σε τοπικό επίπεδο»…

Είναι οι δηλώσεις του απλά ασφαιρα πυρά ή γνωρίζει κάτι περισσότερο; 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.