Πατέρες, ο π.Κύριλλος έχει μεγάλη.

Πατέρες, ο π.Κύριλλος έχει μεγάλη
παρρησία στην Παναγία μας””,
μας είπε ο Άγιος Ιάκωβος.
Άνθρωπος υπακοής, εργατικός, φιλόθεος και φιλάγιος, φιλακόλουθος, με μεγάλη ευλάβεια στην Κυρία Θεοτόκο.
“Γλυκιά μου Μανούλα”, Την αποκαλούσε…
Και ομολογουμένως, μια μέρα πριν κοιμηθεί ο Άγιος Ιάκωβος, όπως ήμασταν συγκεντρωμένοι στο κελάκι του, απόντος του πατρός Κυρίλλου, γιατί είχε μεταβεί με άλλους Πατέρες, τον π.Νικόδημο και τον π.Ιλαρίωνα, τότε προκειμένου να χειροτονηθεί ο π. Ιλαρίων Διάκονος, στα Φύλλα της Χαλκίδος, απ’ τον Επίσκοπο μας, μας είπε ο Άγιος Ιάκωβος :
“ΠΑΤΕΡΕΣ, Ο Π.ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ! ”
Αυτός, λοιπόν, που είχε μεγάλη ευλάβεια και μεγάλη παρρησία, κατά τον Άγιο Ιάκωβο, στην Παναγία μας, έφυγε ανήμερα του Ακαθίστου Ύμνου της Παναγίας μας, 30 Μαρτίου, σαν σήμερα δηλαδή, του 2012, στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Αφού δυο χρόνια πριν, μέχρι κι εκείνη τη στιγμή, περιήλθε αρκετά Νοσοκομεία, όπως το Γεννηματάς, το Σωτηρία, το Ωνάσειο, τον Ευαγγελισμό, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης και τέλος στο Ναυτικό Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου εκεί εξέπνευσε και όπου, κατά ομολογία των ιατρών, των νοσηλευτών και επισκεπτών, ευωδίασε όλος ο όροφος , όπου νοσηλευόταν, μέχρι και τον κάτω όροφο.
Ήταν να φύγει 11 χρόνια πριν, το 2001, που υπέστη το εγκεφαλικό, βαρύ εγκεφαλικό.
Με προτροπή του τότε Ποιμενάρχου μας, του μακαριστού πατρός κυρού Χρυσοστόμου Βέργη, πήγαμε στο “Ερρίκος Ντυνάν” για καλύτερη περίθαλψη.
Είχε παραλύσει η αριστερή του πλευρά, ημιπάρεση και οι γιατροί λέγανε ότι έτσι θα παραμείνει, θα χρειάζεται κάθε μέρα εντατική φυσικοθεραπεία για 7-8 μήνες και θα δούμε τότε αν κάπως αποκατασταθεί.
Την έκτη ημέρα μας φωνάζει και μας λέει :
– Φέρτε μου το πι..
-Τι θα κάνεις γέροντα;
– Φέρτε μου το πι, κάτι έκανε απόψε ο Όσιος Δαυίδ.
Πήγαμε το πι, πράγματι κι εκεί διακρίναμε, από τον τρόπο που έπιασε τις χειρολαβές του πι κι από την όλη του συμπεριφορά,
την ακλόνητη πίστη του, για την οποία πάντοτε διακρίνετο στο Θεό, στην Παναγία, στους Αγίους μας. Έπιασε τις χειρολαβές και άρχισε σιγά-σιγά να σέρνει τα βήματά του κι από την άλλη μέρα, φορώντας το αντερί του, κυκλοφόρησε στους διαδρόμους του Ερρίκος Ντυνάν.
Πώς περπάτησε ο παπάς; λέγανε γιατροί.
Μα ένας καλός Χειρουργός ο Βαγγέλης Μπιμπιδάκης, που τώρα είναι στην Αμερική, έλεγε στους συναδέλφους του ότι «εδώ λειτουργούν άλλοι Νόμοι και ‘ΟΠΟΥ ΓΑΡ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΘΕΟΣ ΝΙΚΑΤΑΙ ΦΥΣΕΩΣ ΤΑΞΙΣ’».
Εξήλθαμε του Νοσοκομείου και κάποια μέρα μας εξήγησε αυτό που είπε ότι “απόψε κάτι έκανε ο Όσιος Δαυίδ”.
Μας είπε ότι βρέθηκε σε έναν Ουρανομήκη Ναό που ξεκινούσε από την Γη και έφτανε στον Ουρανό. Το κάλλος και την ευπρέπεια αυτού του Ναού δεν τα είχε ξαναδεί, όπως δεν είχε ξαναδεί και τις μορφές των Ιερομονάχων, των Ιερέων, Αρχιερέων που τον υποδέχθηκαν, που του ετοίμαζαν κάποια υποδοχή, στους Ουρανούς.
Εκείνος, με την ιερατική του στολή, έφτασε στον τόπο της υποδοχής κι ενώ ήταν έτοιμοι να τον υποδεχθούν, μεγαλοπρεπής φωνή προέτρεψε και έδωσε εντολή :
Να επιστρέψει στον κόσμο!
Και κάτω υπήρχε πλήθος κόσμου που τον περίμενε – συνοπτικά πάντοτε μας τα έλεγε-, και κατάλαβα τότε, είπε, ότι πήρα παράταση.
Και πράγματι, με αυτοθυσία, παρά τις ταλαιπωρίες της υγείας του, διηκόνησε από τότε τον κόσμο έτι περισσότερο.
Έβλεπε τριπλάσιο και τετραπλάσιο κόσμο από ό,τι έβλεπε πριν.
Οι πάντες έφευγαν αναπαυμένοι, δροσισμένοι, παρηγορημένοι, βρίσκοντας λύσεις στα θέματά τους, γιατί διακρίναμε πως, ό,τι έλεγε αυτός ο απλούς, αυτός ο ολιγογράμματος , κατά κόσμον, Γέροντας, ο Θεός το σφράγιζε και εξεπληρούτο ό,τι έλεγε ο Γέροντας…
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ , 30/3/2021
Απόσπασμα από το κήρυγμα που έγινε στις 30/3/2021, στην Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.