ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 13 Σεπτεμβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ζωντανά. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός - Παράκληση - Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Η Παράκληση του Αγίου Αριστείδου και Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και η Ιερά Αγρυπνία του Σταυρού σε live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ο Θείος ζήλος όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές.

Σε κάποιο σημείο, βρέθηκαν τρεις σταυροί.

Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου;

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Εύρεση, την επιλογή του Αληθινού και το Απολυτίκιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Αγρυπνία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Μέγα Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία του Σταυρού , από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Σταυρού πανήγυρις και ποίος να μην σκιρτήση; Αναστάσεως διακήρυξις και ποίος χαρούμενα να μην γελάση;

Ναι, ανασκίρτησις διά τον Σταυρόν:

Διότι όταν αυτός ενεπήχθη εις τον τόπον του Κρανίου έχοντας καρφωμένον επάνω του τον Δεσπότην της κτίσεως, έσχισε το εις βάρος μας χρεωστικόν έγγραφον, το οποίον είχεν υπογράψει ο προπάτωρ μας ο Αδάμ, όταν παρέβη τας εντολάς του Θεού.

Ούτως ο Σταυρός μας ηλευθέρωσεν από τα δεσμά της αμαρτίας κάμνοντάς μας να αναπηδούμε με εύθυμα σκιρτήματα σαν μικροί μόσχοι που έχουν λυθή από κάποια δεσμά.

Διότι όπου η αμαρτία επλεόνασεν, εκεί επερίσσευσεν η χάρις του Θεού.

Διά δε την Ανάστασιν γέλως χαράς: Διότι αυτή εξώρισε την φθοράν του θανάτου και εξεδίωξε το ζοφερόν σκότος του Άδου και ανέστησε τους νεκρούς από τους τάφους.

Εξήλειψε το δάκρυον από κάθε πρόσωπον, όπως λέγει ο προφήτης, και αντ’ αυτού εχάρισε την πραγματικώς ατελείωτον χαράν εις κάθε άνθρωπον.

Και αληθώς, το δώρημα της Αναστάσεως δεν είναι μόνον διά μερικούς ούτε το κατόρθωμά της επραγματοποιήθη προς χάριν κάποιων ολίγων.

Διότι κατ’ αυτήν εκείνος ο οποίος επραγματοποίησε με ανθρωπίνην σάρκα την ταφήν, μάλλον δε την Ανάστασιν, δεν ήτο άλλος από τον Θεόν ολοκλήρου της κτίσεως, ο οποίος ποτέ δεν χορηγεί χαρίσματα εις μερικούς μόνον ούτε υπάρχει εις Αυτόν καμμία προσωποληψία.

Διαβάστε αναλυτικά για τη σημασία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τὰς ἐν λάρυγγι Σῶτερ ὑψώσεις φέρει, Ὑψούμενον βλέπουσα τὸν Σταυρὸν κτίσις. Ὑψώθη δεκάτῃ, Σταυροῦ ξύλον, ἠδὲ τετάρτῃ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.