Θεία Λειτουργία και Παράκληση Προόδου Τιμίου Σταυρού Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 1 Αυγούστου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Αρχή Νηστείας Δεκαπενταύγουστου - Όρθρος Κυριακής ΣΤ Ματθαίου. Πρόοδος Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας.

Η Εκκλησία μας εορτάζει την Πρόοδο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού 1 Αυγούστου. Την ημέρα εκείνη υπήρχε η συνήθεια στην Κωνσταντινούπολη να βγάζουν τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου από το παλάτι και να τον φέρνουν στην Αγία Σοφία με συνοδεία πλήθους ιερέων και διακόνων, που καθ  οδόν Τον θυμίαζαν.

Αφού χάριζε έτσι υγεία, κραταίωση και παραμυθία σε όσους Τον τιμούσαν με πίστη και ευλάβεια, ο Τίμιος Σταυρός επέστρεφε πάλι στο παλάτι.

Όμως, ο Πατμιακός Κώδικας 266, αναγράφει ότι κατά την 1η Αυγούστου στη Μεγάλη εκκλησία ετελείτο «ἡ Βάπτισις τῶν τιμίων Ξύλων».

Αρχή νηστείας Δεκαπενταύγουστου

Αύγουστος – Δεκαπενταύγουστος: Ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου μας.

Η Νηστεία αυτή γίνεται προς τιμήν της Θεοτόκου, η Οποία και Εκείνη νήστευσε πριν από την Κοίμησή Της. Κατά την παράδοση, μόλις η Παναγία πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο Όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ενημέρωσε και τους Αποστόλους.

Διαβάστε αναλυτικά για τη νηστεία της Παναγίας.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ΣΤ Ματθαίου κατά την αρχή της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου και της Προόδου του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, κατά την αρχή της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου και Κυριακής ΣΤ Ματθαίου, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 7.30 το πρωί.

Την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού τιμούμε στην 1 Αυγούστου εκάστου έτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.