ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης - Ευλογία και Αγιασμός.

Προσευχή – Ύμνος του Αγίου Νεκταρίου προς την Παναγία. «Δέσποινα Παντευλόγητε Υπέραγνε Παρθένε». Ο ύμνος «Δέσποινα παντευλόγητε, Υπέραγνε Παρθένε» είναι ένας μη λειτουργικός ύμνος, που συνέθεσε ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης τον 19ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

O δεκαπεντασύλλαβος στίχος είναι η σημαντικότερη μορφή ποίησης στην εκκλησιαστική υμνογραφία.

Οι παλαιότεροι θεομητορικοί ύμνοι σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο είναι τα τετράστιχα κατ ΄αλφάβητον «Άνοιξον δέομαι αγνή ταπεινά μου χείλη», και «Ανύμφευτε Θεονύμφευτε ουρανού και γης Κυρία», τα οποία μελοποίησε ο μοναχός Ματθαίος ο βατοπαιδινός. Στα νεότερα χρόνια δεκαπεντασύλλαβους στίχους έγραψε ο Άγιος Νεκτάριος.

Η Ακολουθία με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2021 17.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου του Μητροπολίτου Πενταπόλεως Αιγύπτου και Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 17.00 το απόγευμα.

Η Κοίμηση και ο Ενταφιασμός του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού

Στο απόμακρο για κείνο τον καιρό νοσοκομείο της Αθήνας, το Αρεταίειο, η γραμματεία έπαιρνε απ’ έξω εντολή και έδινε μέσα εντολή να κρατήσουν κάποιο κρεββάτι στον μικρό παθολογικό θάλαμο για έναν γέροντα καλόγερο, από την Αίγινα.

Τον έφεραν κάποιο μεσημέρι δύο καλόγριες κι ένας μέτριος στο ανάστημα σαραντάρης που από την πρώτη στιγμή που μπήκαν ανησυχούσε και κρυφόκλαιγε.

Έκαναν τις διατυπώσεις της εισόδου και παραμονής του στο θεραπευτήριο και η μία από τις δύο καλόγριες, έφυγε. Στον θάλαμο που τον τοποθέτησαν ήταν άλλα τέσσερα κρεββάτια ωστόσο μόνο τα δύο ήταν πιασμένα. Στο διπλανό του γέροντα της Αίγινας αναπαυόταν ένας άντρας περίπου σαραντάρης που έπασχε από παράλυση των κάτω άκρων.

Διαβάστε αναλυτικά για την κοίμηση και τον Ενταφιασμό του Θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου του Ανθρώπου του Θεού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.