ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Live - ΑΓΙΑΣΜΟΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Ιερού Αγιασμού Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Κυπριανού του Ιερομάρτυρα - Αγιασμός και Ευχή Αγίου Κυπριανού. Ο Άγιος Κυπριανός ο Ιερομάρτυρας. Αγιασμός Οκτωβρίου.

Ἀλγεῖ Σατανᾶς, τὸν πάλαι φίλον βλέπων, Ξίφει φιλοῦντα συνθανεῖν Ἰουστίνῃ. Τμήθη δευτερίῃ σὺν Ἰουστίνῃ Κυπριανός.

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό.

Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό τον διέβαλαν στον Δέκιο. Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομηδεία ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε.

Η ευχή του Αγίου Κυπριανού, διαλύουσα τα μάγια, δίδεται μόνο από ιερέα και έχει ως εξής:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ο κρατών καί κυβερνών τά πάντα, Άγιος καί δεδοξασμένος υπάρχεις.

Διαβάστε ολόκληρη την προσευχή Αγίου Κυπριανού.

Η Ακολουθία με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Κυπριανού του Ιερομάρτυρα με τον Αγιασμό Οκτωβρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2022 18.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Αγιασμό Οκτωβρίου με την Παράκληση του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 18.00 το απόγευμα.

Παρακλητικός Κανών Αγίου Κυπριανού

Παρακλητικός Κανών ή Παρακλητικός Κανόνας ή Παράκληση είναι ψαλμοί (ποιήματα) της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ψαλμοί αυτοί είναι προσαρτημένοι στις ακολουθίες του Εσπερινού ή μετά από αυτόν ή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ένας παρακλητικός κανών μπορεί να είναι και αυτόνομος.

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο.

Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Παρακλητικός Κανών;

Πλάνης σοφιστείας ἀπολιπών, τῆς θείας σοφίας, ἀνεδείχθης λαμπρὸς φωστήρ, καὶ σὺν Ἰουστίνῃ, Κυπριανὲ ἀθλήσας, τῆς ἄνω βασιλείας, ἄμφω ἔτυχε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ησαΐα 7 μήνες πριν

    Δυνατή προσευχή για εργασία
    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.