ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 24 Αυγούστου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία εορτής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού του Νέου Ιερομάρτυρα και Ισαποστόλου.

Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου, στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός γεννήθηκε το 1714 μ.Χ., στο χωριό Ταξιάρχης της επαρχίας Αποκούρου Ναυπακτίας, από γονείς ευσεβείς, που τον ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Είκοσι χρονών μετέβη στο Άγιο Όρος, για να σπουδάσει στο εκεί νεοσύστατο σχολείο του Βατοπεδίου. Ο Άγιος Κοσμάς, ονομαζόταν αρχικά Κωνσταντίνος και μετά την αποφοίτησή του, πήγε στη Μονή Φιλόθεου, όπου έγινε μοναχός και κατόπιν Ιερομόναχος και έλαβε το όνομα Κοσμάς.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και τη εορτή του Αγίου Κοσμά Αιτωλού.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά του Αγίου Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Τρίτης 24 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού του Νέου Ιερομάρτυρα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Το έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Αρκετοί μεταγενέστεροι μελετητές προσπάθησαν να αξιολογήσουν το έργο του Κοσμά του Αιτωλού.

Το έργο του και η προσωπικότητά του μάλιστα αναγνωρίστηκε και αναγνωρίζεται ακόμα και από διανοητές και διαφώτιστες, εξού και μπορούμε να πούμε να πως αποτελεί μία καθολικά αναγνωρισμένη προσωπικότητα.

Η συμβολή του στα γράμματα και την παιδεία ήταν πράγματι αποφασιστική για τη διάσωση τη γλώσσας, την αποφυγή του εξισλαμισμού, ενώ υπήρξε και ανάχωμα στον εκδυτικισμό της κοινής ελληνικής ρωμαίικης παράδοσης.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για το έργο του Αγίου Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.