ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου Ζωντανά. Παράκληση ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου - Ευλογία και Αγιασμός.

Ο μέγας βασιλιάς Ιουστινιανός είχε ανεγείρει τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, και ήθελε να έχει το λείψανο του Αγίου Δημητρίου μαζί με τα άλλα που υπήρχαν εκεί.

Εστειλε ανθρώπους εμπιστοσύνης του στην Θεσσαλονίκη, για να σκάψουν τον τάφο, μέχρι να βρουν το σώμα του Αγίου, να κόψουν ένα μέρος και να το φέρουν στην Κωνσταντινούπολη. Εφθασαν οι βασιλικοί άνθρωποι με δώρα του βασιλιά προς τον Αγιο αποφασισμένοι για την παραλαβή του Αγίου λειψάνου.

Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν:

Έμεις δεν τολμούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Αλλά, αν τολμάτε εσείς, εδώ είναι ο τάφος.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τα Ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου.

Η Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου Ζωντανά με την την παράκληση, την ευλογία και τον αγιασμό ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Η Κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου

Η είσοδος της κρύπτης βρίσκεται δίπλα από τον δεξιό πεσσό του ιερού βήματος και οδηγεί στο χώρο εκείνο που σύμφωνα με την παράδοση φυλακίσθηκε, μαρτύρησε και τάφηκε ο Άγιος Δημήτριος.

Πρόκειται για το ανατολικό τμήμα του μεγάλου ρωμαικού λουτρού που βρισκόταν κοντά στην αγορά και το στάδιο για την εξυπηρέτηση των αθλητών.

Η Κρύπτη του Ναού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται στο σύμπλεγμα στοών και διαδρόμων, οι οποίοι υποβαστάζονται από ισχυρούς στύλους κάτω από το Ιερό Βήμα και αποτελούσε το ανατολικό τμήμα του Ρωμαϊκού λουτρού.

Στη ρωμαϊκή περίοδο ο χώρος ήταν ισόγειο και το λουτρό στο σημείο αυτό διώροφο, λόγω της κλίσης του εδάφους. Στην τελευταία ρωμαϊκή φάση το κτίσμα είχε στο κέντρο κρήνη με πέντε κόγχες, που πλαισιώνονταν από στοές.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε εικόνες από την Κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.