ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Παρακλητικού Κανόνος Ζωντανά. Παράκληση Αγίου Χαραλάμπου - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Χαράλαμπο. Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας και Θαυματουργός. Θα τεθεί προς προσκύνηση από τους πιστούς τεμάχιο του θαυματουργού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα.

Θα τεθεί προς προσκύνηση από τους πιστούς τεμάχιο του θαυματουργού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα.

Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου. Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του.

Όμως ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας. Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Η Ακολουθία με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπου του Θαυματουργού από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 19.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 19.00 το απόγευμα.

Παρακλητικός Κανών Αγίου Χαραλάμπου

Παρακλητικός Κανών ή Παρακλητικός Κανόνας ή Παράκληση είναι ψαλμοί (ποιήματα) της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ψαλμοί αυτοί είναι προσαρτημένοι στις ακολουθίες του Εσπερινού ή μετά από αυτόν ή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ένας παρακλητικός κανών μπορεί να είναι και αυτόνομος.

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο.

Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Παρακλητικός Κανών;

Κατηξιώθης, Χαράλαμπες, ἐκ ξίφους, Καὶ λαμπρότητος καὶ χαρᾶς τῶν Μαρτύρων. Τῇ δεκάτῃ Χαράλαμπες, ἐὸν ἐτμήθης ἀπὸ λαιμόν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.