ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΩΝ ΙΣΙΔΩΡΩΝ - ΙΣΙΔΩΡΕΙΑ 2021 Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 27 Σεπτεμβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων Ζωντανά. Μεθέορτος Εσπερινός - Λιτανεία Ιεράς Εικόνος Αγίων Ισιδώρων - Παράκληση και παρακλητικός Κανόνας των Αγίων Ισιδώρων - Η Σύναξις των Αγίων Ισιδώρων. Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης ο Γέροντας και ο Άγιος Ισίδωρος ο Χιοπολίτης ο Στρατηλάτης ο Μάρτυρας. Ο Μεθέορτος Εσπερινός της Συνάξης των Αγίων Ισιδώρων με τον εσπερινό, την παράκληση και την λιτανεία της Ιεράς εικόνας των Αγίων Ισιδώρων σε live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Η εκκλησιαστική παράδοση απαριθμεί την εμφάνιση των δύο Αγίων σε πλείστες περιπτώσεις στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, όπως επίσης συμβολίστηκε και με την καρποφορία του μαστιχόδεντρου τις σημερινές ημέρες. Ο Ιερός Ναός εορτάζει πανηγυρικά στις 27 Σεπτεμβρίου τους δύο Αγίους, την παρουσία τους, την Σύναξή τους.

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, είναι κτισμένο ή μάλλον σκαλωμένο στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού. Οι παλαιοί Αθηναίοι το έλεγαν «ο Άγιος Σιδερέας», κατά το Αθηναϊκόν ιδίωμα.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Ισιδώρων γνώρισε άνθηση μετά το 1834 όταν η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Βασιλείου. Αυτό επειδή δεν υπήρχαν πολλοί ναοί τότε στην Αθήνα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Σύναξη των Αγίων Ισιδώρων.

Ο Μεθεόρτιος Εσπερινός της Συνάξεως των Αγίων Ισιδώρων από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Μεθέορτο Εσπερινό με την την παράκληση και την λιτανεία της Ιεράς εικόνας των Αγίων Ισιδώρων, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Παράκληση Αγίων Ισιδώρων

Παρακλητικός Κανών ή Παρακλητικός Κανόνας ή Παράκληση είναι ψαλμοί (ποιήματα) της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ψαλμοί αυτοί είναι προσαρτημένοι στις ακολουθίες του Εσπερινού ή μετά από αυτόν ή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ένας παρακλητικός κανών μπορεί να είναι και αυτόνομος.

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο.

Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Παρακλητικός Κανών;

Ισιδώρων δυάδα την αγιόλεκτον εγκωμιάσωμεν πόθῳ Λυκαβηττού εν δρυμοίς και αυτών σεπτήν εικόνα προσκυνήσωμεν κράζοντες· Χίου αριστεύ και του όρους οικιστά φωσφόρε του Πηλουσίου, άμφω πιστούς οὐρανόθεν ἐπευλογεῖτε καὶ στηρίζετε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.