ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Εσπερινός και Παράκληση Αγίας Παρασκευής Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 25 Ιουλίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Ζωντανά. Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς η Ρωμαία - Πανηγυρικός Εσπερινός και νυχτερινή Θεία Λειτουργία Αγίας Παρασκευής.

Θεῷ παρεσκεύασας ἁγνὸν ὡς δόμον, Σαυτὴν ἄγουσα, Σεμνή, εἰς κατοικίαν. Παρασκευὴν ἔκτανεν εἰκάδι χαλκὸς ἐν ἕκτῃ.

Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου. Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί.

Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το λόγο του Χριστού.

Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα.

Η Αγία Παρασκευή είναι η πολιούχος της Κομοτηνής, Χαλκίδας, και Λαυρίου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο ολόκληρο τον βίο και την εορτή της Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η νυχτερινή Θεία Λειτουργία με παράκληση της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 19.30 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την νυχτερινή Θεία Λειτουργία της Αγίας Παρασκευής, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 19.30 το απόγευμα.

Την μνήμη της Αγίας Παρασκευής της Ρωμαίας τιμούμε στις 26 Ιουλίου εκάστου έτους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.