Θεία Λειτουργία και Παράκληση Αγίας Μαρκέλλας Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 22 Ιουλίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς και Χιοπολίτιδα - Όρθρος Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου. Θεία Λειτουργία Αγίας Μαρκέλλας και Μαρίας Μαγδαληνής.

Kαν αγνοώμεν πάντες ημείς Mαρκέλλα, Aθλήσεως σης, Xριστός οίδε τον τρόπον.

Η Αγία Μαρκέλλα η παρθενομάρτυς βρίσκεται ανάμεσα στους πολυάριθμους Αγίους, που κοσμούν το τοπικό αγιολόγιο και τη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία του μυροβόλου νησιού της Χίου.

Η Αγία Μαρκέλλα αποτελεί το ευλαβικό καύχημα των απανταχού της Γης Χίων και τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό για χιλιάδες προσκυνητές, που συρρέουν στον τόπο του μαρτυρίου της για να αποδώσουν τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο και τον ηρωισμό της, αλλά και για να ζητήσουν τη θαυματουργική της χάρη για την επίλυση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.

Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολισσό, στο ιστορικό αυτό κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Χίου περί το 1500 μ.Χ..

Η Μαρκέλλα διακρίθηκε από νωρίς για τη βαθιά της πίστη και αγάπη στον Χριστό, την καλοσύνη και αγνότητά της, τη σεμνότητα και την ευγένεια της ψυχής της. Προικισμένη με θεϊκή σοφία και αμέτρητα ψυχικά χαρίσματα επικοινωνούσε αδιάκοπα με τον Θεό.

Αυτόν τον «επίγειο άγγελο» φθόνησε ο εωσφόρος και θέλησε να την πολεμήσει με κάθε μέσο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο ολόκληρο τον βίο το μαρτύριο και την εορτή της Αγίας Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος και της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και Αγίας Μαρκέλλας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 7.30 το πρωί.

Ιερά Λείψανα Αγίας Μαρκέλλας

Απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Νταού Πεντέλης.

Την μνήμη της Αγίας Μαρκέλλας και της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής τιμούμε στις 22 Ιουλίου εκάστου έτους.

Διαβάστε και δείτε επίσης τον εσπερινό και την παράκληση Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής ζωντανά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.