ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: Εσπερινός και Παράκληση Αγίας Μαρίνας Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 16 Ιουλίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Ζωντανά. Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς - Πανηγυρικός Εσπερινός και νυχτερινή Θεία Λειτουργία Αγίας Μαρίνας. Η Αγία Μαρίνα θεωρείται η προστάτιδα των παιδιών. Η μεγαλομάρτυς Μαρίνα είναι επίσης προστάτιδα Αγία της νήσου Λέρου.

Eπιπρέπει σοι, πώς αν είποις, Mαρίνα, Σων αιμάτων έρευθος, α ξίφει χέεις. Εβδομάτη δεκάτη Mαρίναν κτάνε φάσγανον οξύ. Χεὶρ δημίου τέμνει σε Μαρῖνα ξίφει, Χεὶρ Κυρίου χάριτι θείᾳ δὲ στέφει. Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Μαρῖνα δειροτομήθη.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ’ αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο ολόκληρο τον βίο, τον μαρτύριο και την πάταξη του διαβόλου από την Αγία Μαρίνα.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η νυχτερινή Θεία Λειτουργία με παράκληση της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 19.30 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την νυχτερινή Θεία Λειτουργία της Αγίας Μαρίνας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 19.30 το απόγευμα..

Ιερά Λείψανα Αγίας Μαρίνας

Tα άγια λείψανα της Αγίας Μαρίνας φυλάγονταν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την πρώτη άλωση της από τους Λατίνους, το 1204 μ.Χ., ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές βρίσκονταν μέχρι το 908 μ.Χ. στην Αντιόχεια και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Σήμερα, τα άγια λείψανα της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της ενώ η χείρα της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

Την μνήμη της Αγίας Μαρίνας τιμούμε στις 17 Ιουλίου εκάστου έτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.