Σαν να νίκησαν-άραγε σε ποια μάχη;- κάνουν κάποιοι στο Φανάρι μετά τη χθεσινή απόφαση της Ιεραρχίας να ταξιδέψει τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κρήτη τον προσεχή Ιούνιο για την Πανορθόδοξη επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline έγραφε προ ημερών για το μακιαβάλειο σχέδιο των Φαναριωτών που ήθελαν να απομονώσουν τον Αρχιεπίσκοπο και να τον εμφανίσουν ως αντιδραστικό και ως το μόνο αγκάθι της Ορθοδοξίας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα συμμετείχαν στην Μεγάλη Σύνοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος όμως δεν τους έκανε το χατίρι και φερόμενος πραγματικά ενωτικά και όχι στα λόγια έριξε νερό στα κρασί του και θα δώσει το παρών.

Η κακεντρέχεια όμως κάποιων από την άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν έχει προηγούμενο. Το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline είναι σε θέση να γνωρίζει πως κάποιοι κύκλοι του Φαναρίου μετά την απόφαση της Ιεραρχίας για συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου στην Πανορθόδοξη ειρωνεύονταν λέγοντας χαρακτηριστικά “που πήγε εκείνος ο φάκελος;” αναφερόμενοι προφανώς στον φάκελο που κατέθεσε στις αρχές Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος στο αρχείο της Συνόδου.

Τότε η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έλεγε: “Ο Μακαριώτατος κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του. Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται, ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήσαν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.”

Για αυτόν τον φάκελο κάποιοι κουτοπόνηροι στο Φανάρι νομίζουν πως τώρα…έπιασαν τον παπά από τα γένια
 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.