Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης.

Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας.

Το απόγευμα, στις 7.00μ.μ., θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της συνοικίας.

Το βράδυ, από τις 9.30 μ.μ. και μετά, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού.

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας covid-19 στον κυρίως Ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγή του συνωστισμού. Ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής θα είναι ανοικτός καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας μόνο για προσκύνηση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.