Γίνε αυθεντικός και αληθινός, ξεκίνα να λες “όχι” να βάζεις όρια και να θέτεις τις αξιακές σου κόκκινες γραμμές, και τότε θα δεις ποιοι θα μείνουν μαζί σου. Ελάχιστοι.

Ελάχιστοι από εκείνους που μέχρι σήμερα πίστευες ως φίλους και δικούς σου ανθρώπους. Ελάχιστοι από όλους αυτούς που σου είπαν έστω και μια φορά “σ αγαπώ”.

Ο Ιούδας προδίδει τον Χριστό γιατί δεν εξυπηρετεί την φαντασίωση του. Με απλά λόγια δεν έκανε αυτό που εκείνος πίστευε ως σωστό.

Αυτό επαναλαμβάνετε στην ζωή όλων μας. Είτε μας προδίδουν είτε προδίδουμε εμείς.

Όσο λέμε σε όλα και όλους “ναι” είμαστε υπέροχοι άνθρωποι και “καλά παιδιά”. Εάν όμως τολμήσουμε να πούμε κάποιο “όχι” ή “δεν μπορώ” ή τέλος πάντων εκφράσουμε μια αλήθεια μας, τότε μεταβαλλόμαστε στους χειρότερους χαρακτήρες, έχουμε εγωισμό και πολλές φορές γινόμαστε και εχθροί τους.

Ο Χριστός είπε, “το ναι σας να είναι ναι και το όχι σας όχι”, δηλαδή να είστε αυθεντικοί σε σχέση με εσάς και τους άλλους. Μην κοροϊδεύεται τον εαυτό σας ούτε τους άλλους.

Όμως οι άνθρωποι δεν αντέχουμε την αλήθεια, ούτε την δική μας, ούτε του άλλου.Προτιμάμε ψεύτικες σχέσεις, συμβατικές επαφές, λειψές καρδιές, άγευστα φιλιά, παγερές αγκαλιές και σώματα νεκρά.

Δηλαδή δεν αντέχουμε το φως, μάθαμε στο σκοτάδι.

π. Λίβυος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.