"Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο.Δεν είμαστε αποδεκτοί σε πολλές θέσεις και κλειδιά της λειτουργίας του Κράτους".. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος το Σάββατο στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καρπενησίου. Με τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας να βρίσκεται σε εξίλιξη μονάχα ένας τρόπος υπάρχει για να ανταπεξέλθει στο βρώμικο παιχνίδι που της παίζει η κυβέρνηση. Να περάσει στην αντεπίθεση! Θα πει κανείς η Εκκλησία είναι ταπείνωση και καταλλαγή πλην όμως υπάρχουν τρόποι...

Την γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του ο κάθε τυχάρπαστος Φίλης και κάνει του κεφαλιού του για το μάθημα των Θρησκευτικών; Ας απλώσει και η Εκκλησία την γκάμα των απαιτήσεών της… Σαρακοστή έχουμε. Να ζητήσει νηστίσιμο μενού σε όλα τα δημόσια σχολεία! Αφού η κυβέρνηση είναι υπερ της ανεξιθρησκείας υποτίθεται πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία κάποιων μαθητών να νηστεύσουν. Ειδάλλως καταπατά τα θρησκευτικά τους δικαιώματα….

Βλέπετε πόσο όμορφα και χωρίς καβγάδες στριμώχνεται η άθεη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας….

Και για παράδειγμα η Εκκλησία μπορεί να φέρει τη ρωσικη΄Δούμα, η οποία τις προάλλες ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα.  Ο επικεφαλής της επιτροπής για τις δημόσιες οργανώσεις και θρησκευτικές οργανώσεις Paleev Anton τόνισε ότι το νηστίσιμο μενού βέβαια δεν θα εισαχθεί σε υποχρεωτική βάση για όλους τους μαθητές, αλλά μόνο για όσους το επιθυμούν.

Αύριο θα συναντηθούν ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό. Γιατί να περιοριστεί η συζήτηση για τα παράπονα σχετικά με τα Θρησκευτικά, την καύση νεκρών και τόσα ακόμη; Αντεπίθεση με θρησκευτικά λάβαρα! 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.