Τα οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια…

Όλες οι εποχές του έτους δεν είναι ρόδινες.

Υπάρχει και η άνοιξις και το θέρος, υπάρχει όμως και ο χειμώνας. Υπάρχουν οι καλές μέρες, υπάρχουν όμως και δύσκολες για την οικογένεια.

Και οι πολλές προστριβές δημιουργούνται, όταν κοντά στα άλλα προστίθεται και το οικονομικό πρόβλημα.

Τι κάνουμε τότε;

Σημειώνουν επί του προκειμένου οι άγιοί μας:

«Ούτε η φτώχεια είναι κακό, ούτε ο πλούτος καλό. Γιατί φοβάσαι την φτώχεια; Γιατί τρέμεις μπροστά της; Μήπως δεν έχεις να φας; Μήπως διότι θα κρυώσεις; Αλλά κανένας ποτέ δεν στερήθηκε τα απαραίτητα για την συντήρησή του.

Εξετάστε τι συμβαίνει στον κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια.

Ποιος πίστεψε στον Κύριο και εγκαταλείφθηκε; Ποιος ήλπισε στην πατρική πρόνοια και προστασία και βγήκε ντροπιασμένος; Αλλά λυπάσαι γιατί δεν έχεις πολυτελή σκεύη και κρεβάτια; Αλλά σε ρωτώ.

Τι περισσότερο έχει από σένα και τι περισσότερο απολαμβάνει εκείνος που τα έχει όλα αυτά; Τίποτε απολύτως. Διότι όλα την ίδια δουλειά κάνουν. Διότι φτωχός δεν είναι εκείνος που στερείται όλα, αλλά εκείνος που θέλει να έχει πολλά. Πλούσιος δεν είναι εκείνος που έχει αποκτήσει πολλά, αλλά εκείνος που δεν έχει ανάγκη από τίποτε».

Το οικονομικό πρόβλημα λοιπόν της οικογένειας περισσότερο είναι πρόβλημα ηθικό και προγράμματος. Ανάλογα με τις δυνατότητες ρυθμίζει κανείς και το τι θέλει.

Τότε αποφεύγονται πολλά παρατράγουδα.

Η οικογένεια κατά τους Τρεις Ιεράρχες – Βενέδικτου Ιερομονάχου Αγιορείτου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.