ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Παταπίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού εν Λουτρακίω - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Πατάπιο. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Πατάπιος ο Αιγύπτιος ο εν Λουτρακίω και θαυματουργός. Οι Άγιοι Σωσθένης, Κηφάς, Απολλώς, Τυχικός, Καίσαρ και Επαφρόδιτος οι Απόστολοι εκ των Εβδομήκοντα. Ο Όσιος Παρθένιος ο εν Χίω. Τα Προεόρτια της Συλλήψεως της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Όσιος Πατάπιος ο Αιγύπτιος είναι προστάτης των καρκινοπαθών και των υδρωπικών. Ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Πατάπιος γεννήθηκε στην Θήβα της Άνω Αιγύπτου από πλούσιους και ευσεβείς γονείς από τους οποίους πήρε χριστιανική αγωγή και αξιόλογη παιδεία.

H αγάπη του Χριστού έφλεγε το είναι του και έτσι αναχώρησε σε νεαρή ηλικία για να ασκηθεί στην έρημο ποθώντας την ένωσή του με τον Θεό. H αδιάλειπτη προσευχή και η μελέτη των Θείων Γραφών πλαισίωναν την ασκητική του πρακτική την οποία χαρακτήριζαν ή σκληραγωγία, η αυστηρή νηστεία, η νέκρωση των σαρκικών επιθυμιών. Έτσι έγινε ο αληθινός άνθρωπος του Θεού και απέκτησε ουράνια χαρίσματα και ιαματική δύναμη που τον έκανε αγαπητό και περιζήτητο στον λαό του Θεού.

Επειδή όμως η πνευματική του πορεία συναντούσε εμπόδια από τον έπαινο των ανθρώπων, εγκατέλειψε κρυφά το αγαπημένο του ασκητήριο και αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον Άγιο Πατάπιο τον προστάτη των καρκινοπαθών και των υδρωπικών.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων εορτής του Αγίου Παταπίου του εν Λουτρακίω του προστάτου των καρκινοπαθών και των υδρωπικών από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

 

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Οσίου Παταπίου του εν Λουτρακίω του Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων

Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθόδοξου λαού μας και ως σαρανταήμερο.

Τα Χριστούγεννα είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από την ημέρα εκείνη μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεκινάμε μία πνευματική πορεία με τη νηστεία και το Σαρανταλείτουργο από την 15η Νοεμβρίου. Πρόκειται μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας και ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Η νηστεία των Χριστουγέννων αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου. Νηστεύουμε για να συνηθίσουμε στην εγκράτεια. Για να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να συγκρατείται και να μην παρασύρεται στην αμαρτία, στις κακές πράξεις, στους πειρασμούς.

Διαβάστε αναλυτικά για το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων και πως νηστεύουμε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.