Θεία Λειτουργία και Παράκληση Αγίου Νικοδήμου Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 14 Ιουλίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ο σοφός διδάσκαλος της εκκλησίας - Όρθρος Οσίου Νικοδήμου.

Ο Όσιος Νικόδημος γεννήθηκε στη Νάξο το έτος 1749 μ.Χ. από γονείς ευσεβείς και ενάρετους. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος και από μικρός έδειχνε ότι ήταν άνθρωπος μεγάλης αρετής και φοβερής ευφυΐας.

Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στη Νάξο και έπειτα στη σχολή της ίδιας πόλης επέκτεινε τις γνώσεις του. Κατόπιν 16 χρόνων πήγε στην Ελληνική σχολή της Σμύρνης, όπου έλαβε ανώτερη παιδεία και αρετή.

Το 1775 μ.Χ. πήγε στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Μονή του Άγιου Διονυσίου εκάρη μοναχός με το όνομα Νικόδημος. Αποσύρθηκε σε κάποιο κελλί, όπου με ασκητικό τρόπο, επιδόθηκε στη μελέτη και συγγραφή πολλών οικοδομητικών, θεολογικών και αγιολογικών βιβλίων. Μεταξύ αυτών είναι ο «Συναξαριστής», το «Εορτοδρόμιον», η «Νέα Κλίμακα», ο «Αόρατος Πόλεμος» και άλλα πολλά.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και σοφού διδασκάλου της Εκκλησίας μας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.