Πληθώρα ερωτημάτων προκαλεί η πληροφορία του ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline για τα δρώμενα στην ουκρανική εκκλησία, βάσει της οποίας οι σχισματικοί του Κιέβου ευχαριστούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αποστολή παρατηρητών στις διαδικασίες ενοποίησης του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου" και της αυτοπακαλούμενης Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, θέμα που αποκάλυψε πρόσφατα το ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline...

Συγκεκριμένα, το θέμα της ενοποίησης του «Πατριαρχείου Κιέβου»-UOC-KP και της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας σε μια ενιαία Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας συζητήθηκε στις 18 Ιουνίου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συνόδου του UOC-KP.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι οι σχισματικοί, η Σύνοδος του UOC-KP ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την κατοχύρωση  ιεραρχών από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με την αρμοδιότητα  να ενεργήσουν ως παρατηρητές στον διάλογο μεταξύ UOC-KP και UAOC.

Σύμφωνα με τους σχισματικούς, η παρουσία των ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου  στο συγκεκριμένο διάλογο είναι η απόδειξη της προσοχής και της στήριξης της διαδικασίας ενοποίησης από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς (υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη).

Η Σύνοδος ενέκρινε την τελική απόφαση της κοινής συνεδρίασης των επιτροπών των δύο πλευρών και ανακοίνωσε την επίσημη τελετή ενοποίησης στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015, όπως άλλωστε το ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.