Οι θέσεις του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης για την πολύκροτή υπόθεση της ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι χιλιοειπωμένες! Ο κ.Άνθιμος είναι δηλώμένος πολέμιος ενός τέτοιους εγχειρήματος και πολλάκις έχει αναλύσει με επιxειρήματα γιατί δεν πρέπει να γίνει στη Θεολογική το εν λόγω τμήμα. Έχει μάλιστα μιλήσει και για προσφυγή στο Στε. Αντιθέτως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είναι υπερασπιστής της ιδέας του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ. Πως λοιπόν με αυτά τα δεδομένα κλήθηκε την περασμένη Δευτέρα ο κ. Ιγνάτιος στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης  στα πλαίσια του μαθήματος "Διορθόδοξες σχέσεις, Διαχριστιανικοί και Διαθρησκειακοί Διάλογοί" για να μιλήσει για το θέμα: "Η Ορθοδοξία στο κόσμο σήμερα";;;;

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline θυμίζει πως ένα χρόνο πριν περί τον Μάρτιο του 2014 στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του KONTRA CHANNEL ο κ. Ιγνάτιος είχε δηλώσει επι λέξει: 

“Αν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μας θα πρέπει να έχουμε και τη Θράκη μας” τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας τμήματος ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφήνοντας αιχμή εμμέσως κατά του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος έχει ταχθεί ευθέως κατά.
“Να σπουδάσουν Ισλάμ σε ελληνικά πανεπιστήμια όπως αυτό που θα γίνει στο ΑΠΘ” δήλωσε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πάντως πως πρόκειται για προσωπική του άποψη.

Δηλαδή η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την εκπεφρασμένη αυτή διαφωνία των δύο Ιεραρχών και στην έδρα του ενός καλεί τον άλλο για διάλεξη σχετική και με το φλέγον ζήτημα, εμμέσως ή αμέσως;;;; 

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.