ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ: Ο ιεράρχης της UOC προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν τη νηστεία για τις επόμενες μέρες.

Στις 26 Μαρτίου 2023, ενώ συνομιλούσε με χρήστες του Facebook, ο Μητροπολίτης Ζαπορίζια και Μελιτοπόλεως Λουκάς ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας για την υποστήριξη των αδελφών της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Σύμφωνα με τον εν λόγω ιεράρχη, η απόφασή του δεν είναι τόσο η θέση ενός ιεράρχη και ενός μοναχού, αλλά ενός απλού πιστού, αφού «αιμορραγεί η καρδιά του», κοιτάζοντας τι συμβαίνει στην Λαύρα τοῦ Κιέβου.

Ο Μητροπολίτης Λουκάς σκοπεύει να κάνει απεργία πείνας στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Ζαπορίζιε. Ο ιεράρχης προέτρεψε τους πιστούς να έρθουν σε αυτό το μοναστήρι και να συμμετάσχουν στην προσευχή για την UOC.

Ο προκαθήμενος προέτρεψε επίσης το ποίμνιο να εντείνει τη νηστεία για τις επόμενες ημέρες (οι ουκρανικές αρχές αναγκάζουν τους μοναχούς να εγκαταλείψουν τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ πριν από τις 29 Μαρτίου).

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την UOJ, ο Μητροπολίτης Λουκάς είπε ότι η συμπεριφορά των αρχών σε σχέση με την Εκκλησία είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο των Σεβασμιωτών Πατέρων της Λαύρας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.