Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του Ήρωα-Σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου στην γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας. «Σ' αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του

Ένα παλικάρι μας χάθηκε. Έδωσε τη ζωή του περήφανος για την πατρίδα. Πονάει η ψυχή μου να γράφω διαρκώς άσχημες ειδήσεις πρώτα για τους δύο στρατιωτικούς μας και τώρα για τον Γιώργο.

Είσαι το καμάρι της πατρίδας. Σου χρωστάμε τόσα πολλά. Όχι μόνο εμείς. Αλλά και τα παιδιά μας. Οι επόμενες γενιές που με την αυτοθυσία σου θα παραδειγματίσεις, θα τους δείξεις τον δρόμο.

Πολεμούσες καθημερινά από το δικό σου μετερίζι, έδινες έναν δύσκολο, άνισο αγώνα. Βίωνες καθημερινά την πίεση, την ένταση, είχες την έγνοια της πατρίδος μας, όπως και την έγνοια των παιδιών σου.

Πόσο συμφωνώ με τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Σερρών σε αυτά που είπε για σένα. Για την παρακαταθήκη που αφήνεις. Για το ότι αφήνεις βαριά κληρονομιά στα παιδιά σου, την υπερηφάνεια που θα έχουν ως απάγκιο τις δύσκολες ημέρες που θα τους λείπεις.

Εσύ, όπως και τα δύο παλικάρια μας που είναι φυλακισμένα στην Τουρκία μας μάθατε, μας διδάξατε κάτι σπουδαίο και μεγαλειώδες. Πως την πατρίδα, που για πολλά χρόνια και για πολλούς λόγους την είχαμε εγκαταλείψει στην τύχη της, εσύ την προασπίζεις ως κόρη οφθαλμού.

Για εσένα αποτελούσε το ύψιστο ιδανικό.

Καλό ταξίδι ΗΡΩΑ. Ο Θεός να σε έχει καλά και να ευλογεί τους δικούς σου ανθρώπους.

Καλή αντάμωση.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.