Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λήξη της Σχολής Γονέων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, την Τετάρτη 15 Μαΐου, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Μεγάλη ευλογία αποτέλεσε η μεταφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού για λίγες ώρες στον ναό από τον Σεβασμιώτατο.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο εφημέριος του ναού και υπεύθυνος των συνάξεων π. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο που ευλόγησε και στήριξε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια της Εκκλησιαστικής κοινότητος του Αγίου Ρηγίνου για 10η συνεχή χρονιά, καθώς και όλους τους ομιλητές και διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και τους γονείς που συμμετείχαν ενεργά και με πνεύμα αγαπητικό στις εν λόγω συνάξεις στα πλαίσια της Σχολής Γονέων.

Ο π. Αλέξιος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Η Ποιμαντική Γάμου και Οικογένειας επιδιώκει την περιχώρηση του γάμου και της οικογένειας, τη σύναξή της μέσα στην Μεγάλη Εκκλησία. Η οικογένεια καλείται να γίνει τόπος καρποφορίας της αγάπης, γι̉ αυτό ο γάμος ονομάζεται και μυστήριο αγάπης, μιάς αγάπης που γίνεται τελειότερη καθημερινά…Η οικογενειακή δομή έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω των κοινωνικών μεταβολών, με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί νέοι τύποι οικογένειας με πολλά αναφυόμενα προβλήματα. Ως Εκκλησία δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά αυτά τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε να φροντίσουμε να μετατραπούν σε ποιμαντικές πρωτοβουλίες».

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θηβών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γεώργιο Θανάσου και Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Ο π. Γεώργιος μετέφερε τις ευχαριστίες του Ποιμενάρχου στον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο που υποβλήθηκε στον κόπο να έρθει να μας μιλήσει, καθώς και στον π. Αλέξιο που επιτυχώς διοργανώνει αυτές τις συνάξεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.