του Γιώργου Νταλιάρη

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους, προσεύχονται και πιστεύουν στον Θεό. Είναι Εκείνος που δεν πρόκειται να τους προδώσει ποτέ.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι χλευάζουν ό,τι έχει να κάνει με την θρησκεία μας, την Ορθοδοξία. Αυτά τα κακώς κείμενα σχολιάζει μέσω του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ.Απόστολος.

Με στεναχώρια άκουσε και ο ίδιος τις επιθέσεις εναντίον του Χριστιανισμού από πολιτικούς, ορισμένοι εκ των οποίων πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Και σχολιάζει απολύτως φυσιολογικά: «Χωρίς την Εκκλησία, η Πολιτεία δε θα τα έβγαζε πέρα την εποχή της κρίσης.

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσία την Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην χώρα μας και τα χλευαστικά έως αισχρά σχόλια ορισμένων πολιτικών, ο κ.Απόστολος σχολιάζει μέσω του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline: «Η παρουσία των Λειψάνων επετεύχθη λόγω της μεγάλης συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κι έτσι κατόρθωσαν να φέρουν μετά από 1.000 χρόνια το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα. Συνέργησαν, βέβαια, ο Άγιος Ιταλίας με τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχει με το Βατικανό. Με την παρουσία αυτή, παρήχθη ανακούφιση στον κόσμο, και από οικονομικής άποψης, γιατί το ποσό που συγκεντρώθηκε θα καταλήξει στον λαό είτε μέσω της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» είτε μέσω των ενοριακών συσσιτίων, ή άλλων ενεργειών. Κι επιτρέψτε μου να πω, πως αν δεν υπήρχε η προσφορά της Εκκλησίας και των κατά τόπους Εκκλησιών, δε θα τα έβγαζε πέρα καμιά Πολιτεία
Τι αποδεικνύει αυτό το μεγάλο προσκύνημα; Ότι ο λαός τις κακοφωνίες δεν τις ακούσει. Ο καθένας μας δρα όπως πιστεύει. Μπορεί να πει οποιαδήποτε σαχλαμάρα για να παίζουν τα κανάλια μέρες ολόκληρες. Υπάρχει αυτή η επικοινωνιακή φιλοσοφία. Δε με ενοχλεί και δεν κατηγορώ τον μαρξισμό, ούτε τον κομουνισμό. Σέβομαι και υποκλίνομαι στη ιδέα του καθένα. Αλλά δε θα ήθελα τη δική μου ιδεολογία και την πίστη μου να την προσβάλει κανείς. Ηταν άτοπο αυτό που έγινε από τους πολιτικούς. Βέβαια, ορισμένοι για να φτάσουν στην εξουσία τα μετέρχονται όλα».

– Αυτή την ελπίδα που έδωσε στον λαό η προσκύνηση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας, έδωσαν και οι πρόσφατες αγιοκατατάξεις.
«Είναι σαν τη βροχή που πέφτει μέσα στον καύσωνα. Αυτή την έννοια είχαν αυτές οι αγιοκατατάξεις κι έδωσαν μεγάλη χαρά στις καρδιές των ανθρώπων».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.