Όταν ο Γέροντας (Ο Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης) αρρώστησε βαριά την τελευταία φορά με την γαστρορραγία και ήταν πολύ άσχημα, σε κατάσταση φοβερή, συζητούσανε οι γιατροί να τον κατεβάσουνε στην Αθήνα να πάει σε νοσοκομείο.

Θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά ότι κάποιος καθηγητής είπε ότι δεν είναι σωστό να κάνετε ιατρική, στο βουνό, πρέπει οπωσδήποτε να κατεβεί, διότι αλλιώς θα αποθάνετε τον Γέροντα.

Εξ αυτού είμαστε όλοι σε πολύ μεγάλη συλλογή. Ο γέροντας Πορφύριος έλεγε να μη τον κατεβάσουμε γιατί θα πεθάνει απ’ το καυσαέριο κι απ’ την ταλαιπωρία την ψυχική μέσα στο νοσοκομείο και παρακαλώντας μου είπε:

– Λ. σε παρακαλώ, μην αφήσεις να με κατεβάσουν.

Εγώ άρχισα να κλονίζομαι και σκέφτηκα ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό και το έλεγα και στον συνάδελφο και πνευματικό παιδί του επίσης Παπαζάχο, στην Αθήνα.

Τότε μου τηλεφώνησε απ’ το Έσσεξ εκ μέρους του πατρός Σωφρονίου ένας μοναχός και είπε ότι ο γέροντας Σωφρόνιος λέει:

– Επ’ ουδενί να κάνετε κάτι το όποιο δεν θέλει ο γέροντας Πορφύριος. Ο γέροντας Πορφύριος είναι «ένα ασκί γεμάτο από Άγιο Πνεύμα και ό,τι σας λέει αυτό πρέπει να κάνετε»…

Χαρούμενος έτρεξα στον Ωρωπό και είπα αυτό το πράγμα και στους άλλους γιατρούς κι έτσι ο Γέροντας δεν κατέβηκε και σιγά-σιγά με τις οδηγίες, που ο ίδιος μας έδινε για την θεραπεία του, έγινε καλά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.