Από την παράδοση της εκκλησίας, γνωρίζουμε ότι κάθε ναός έχει τον δικό του φύλακα αγγέλου. Επιπλέον, ακόμα κι αν ο ναός καταστραφεί, ο φύλακας Άγγελος είναι εκεί μέχρι το τέλος του αιώνα.

Στο βίο του Άγιου Ιωασάφ του Belgorod υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία για αυτό το θέμα στη ζωή του. Ο άγιος στο Belgorod συγκέντρωσε τους ιερείς κι επίσκοπους της περιοχής. . Ανάμεσά τους, είδε έναν 130χρονο ιερέα-πρεσβύτερο, του οποίου η μακρά ζωή και η σκλήρυνση προκάλεσαν το ενδιαφέρον του. Μετά από μια συνομιλία μαζί του, ο άγιος έμαθε ότι ο πρεσβύτερος ιερέας κάποτε είχε διαπράξει σοβαρή αμαρτία και χρειάστηκε μετάνοια. Υπηρετούσε στο χωριό, και σε μια εορτή γιόρτασε με πρωινή Θεία Λειτουργία, και την ίδια μέρα στον ίδιο θυσιαστήριο , φοβούμενος την τιμωρία από τον σκληρό γαιοκτήμονα, λειτούργησε πιο αργά μια (δεύτερη) Θεία Λειτουργία. Ταυτόχρονα, μετά τη προσκομιδή , μια φωνή, κανείς δεν ξέρει από πού και από ποιον ερχόταν, του είπε: «Σταμάτα, τι κάνεις; Μην τολμήσεις, αν τολμάς, θα είσαι καταδικασμένος. ” «Εγώ», είπε ο ιερέας στον Άγιο Ιωασάφ, «δεν έκανα υπάκουη και απάντησα τολμηρά “Πανάθεμά σε!” – και συνέχισα τη Λειτουργία, καθώς πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με τη χειροτονία. ” Ο άγιος ανατρίχιασε με αυτή την εξήγηση και είπε: «Τι έκανες ;! Καταραστήκατε τον άγγελο του Θεού, τον φύλακα αυτού του τόπου. Και οι δύο δεσμεύεστε από την κατάρα μέχρι σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τη μακροζωία σας. ”

Ο άγιος μετέφερε τον πρεσβύτερο ιερέα στο μέρος που έγινε το συμβάν αυτό στην εκκλησία. Εκεί λειτούργησαν την Θεια Λειτουργία, και στο τέλος της, ο άγιος κάλεσε τον πρεσβύτερο-ιερέα και διέταξε να διαβάσει “Τώρα αφήστε τον υπηρέτη σας να φύγει, Βλαντίκα …” Μετά από αυτό, ο επίσκοπος , ευλογώντας τον πρεσβύτερο-ιερέα, είπε: «Σας συγχωρώ και συγχωρώ από όλες τις αμαρτίες σας» «Συνδυασμένος με τις προσευχές του αγίου με τον Θεό, τον άγγελο που φύλαγε τον ιερό θρόνο, και με τη συνείδησή του, ο πρεσβύτερος ιερέας με πλήρη άμφια άρχισε να εξασθενεί και, αφού κατέβηκε μπροστά στο θειο θυσιαστήριο , στον οποίο μόλις είχε προσφέρει την αναίμακτη λατρεία έδωσε το πνεύμα του στο Θεό ».

Αυτή η ιστορία επιβεβαιώνει: ακόμα κι αν ο ναός έχει καταστραφεί και υπάρχει τώρα μια έρημος, ο φύλακας Άγγελος παραμένει εκεί για πάντα και διατηρεί αυτό το μέρος μέχρι την συντέλεια των αιώνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.