Ας υλοποιήσουμε λοιπόν μια υπόσχεση προς το φίλο Νοσφεράτο, να ανεβάσουμε ένα κείμενο για ένα πλαστογραφημένο κείμενο της Οχράνα («Протоколы Сионских мудрецов» ή «Сионские Протоколы»), που είχε οδυνηρές συνέπειες και προκάλεσε πόνο μεγάλο...

Βέβαια υπάρχει και άλλος λόγος που θεωρούμε ότι πρέπει διαρκώς να υπομνήσκεται η βαρβαρότητα και το ψεύδος του αντισημιτισμού….

Και ο λόγος είναι ότι το τρομακτικό Ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι Ναζί κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η φρίκη που αυτό προκάλεσε στην ανθρωπότητα, επέτρεψε να καλλιεργηθεί η ευαισθησία για την καταπίεση πληθυσμώς εξαιτίας της πολιτισμικής τους διαφορετικότητας. Έτσι φτάσαμε στο νομικό ορισμό του εγκλήματος της Γενοκτονίας από τον ΟΗΕ το 1948. Και έτσι κι εμείς, οι Έλληνες της Ανατολής δηλαδή, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, μπορέσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το δικό μας Ολοκαύτωμα που έγινε απο τους Νεότουρκους δασκάλους των Ναζί, μόλις 20 χρόνια πριν από το εβραϊκό…

Όπως τους Εβραίους οι Ναζί τους θεωρούσαν υπανθρώπους («σαν τις κατσαρίδες») που έπρεπε να τους εξοντώσουν ….και τους εξόντωσαν, έτσι και ‘μας οι Νεότουρκοι μας θεωρούσαν ως «τα βλαβερά χόρτα που έπρεπε να ξεριζωθούν«…. και μας ξερίζωσαν!!!

Μέρες, λοιπόν, που ‘ναι αυτές …δημοσιεύουμε ένα κείμενο του Ανδρέα Χριστινίδη με τίτλο «Η προέλευση ενός εμπρηστικού πλαστογραφήματος. Ο βασικός κορμός αυτού του κειμένου αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, Ξενοφοβία – Αντισημιτισμός – Γενοκτονία, Αθήνα 2003 (ΙΝΔΙΚΤΟΣ).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.