Το 2001 κάποιος χριστιανός ονόματι Νικόλαος, νοσηλευόταν βαρειά άρρωστος σε νοσοκομείο της Αθήνας. Βλέποντας, ότι πάει πρός το χειρότερο, ειδοποιεί επειγόντως τον πνευματικό του να έλθει στο νοσοκομείο.

Ό πνευματικός, ό όποιος είναι Γέροντας σε μοναστήρι, φθάνει εσπευσμένα στον θάλαμο, τραβάει το παραβάν και ακούει με προσοχή, όσα του λέει ό ασθενής. Κάποια στιγμή ό ασθενής φοβισμένος, πιάνει σφιχτά το χέρι του πνευματικού.

Τί συμβαίνει Νικόλαε, τον ρωτάει ό πνευματικός.

Πλησίασαν τρεις με μαυριδερή οψιorthodoxiaonline, άπαντάει. Έχει άρα και μαύρους γιατρούς το νοσοκομείο;

Οι δικοί μας με τα λευκά ρούχα, στέκουν μακριά.
Ό έμπειρος πνευματικός, καταλαβαίνει τί συμβαίνει και προσπαθεί να τον βοηθήση. Τον ρωτάει μήπως έχει διαπράξει τήν «τάδε αμαρτία. Πράγματι θυμάται ό Νικόλαος και παραδέχεται ότι τήν έχει διαπράξει. Ταυτόχρονα λέει στον πνευματικό, ότι ό ένας από τούς τρεις μελαμψούς βγαίνει έξω, απειλώντας τον με νοήματα.

Ό πνευματικός τού υπενθυμίζει και μια άλλη αμαρτία. Ομολογεί, ότι τήν έπραξε και με ανακούφιση λέει, ότι φεύγει εξαγριωμένος και ό δεύτερος μαύρος άνδρας. Παρόμοια, ό πνευματικός τού αναφέρει και τρίτη αμαρτία• συμφωνεί ό ασθενής και ζητάει συγχώρηση, τού διαβάζει συγχωρητική ευχή και τον ρωτάει, ποιος είναι τώρα στον θάλαμο.

Ό ασθενής ειρηνικός και χαρούμενος πλέον, λέει: Εξαφανίσθηκαν και οι τρεις μαύροι και πλησίασαν δύο ωραιότατοι νέοι, με κατάλευκη ενδυμασία και χαμογελαστά πρόσωπα!

Ό πνευματικός συγκλονίστηκε στήν παρουσία των Αγγέλων και ξαναρωτάει:
– Πού κάθονται αυτοί οι νέοι;

-Έδώ δεξιά, δίπλα από το κρεβάτι, απατάει ό Νικόλαος, μα τί ομορφιά είναι αύτή, τί καλοσύνη!

Θεέ μου, σκέπτεται ό πνευματικός, πώς στέκω εγώ, ανάμεσα στους αγγέλους σου! Κι ένώ αυτά διαλογίζεται, νοιώθει το χέρι τού Νικολάου, πού ακόμα τον κρατάει, να παγώνει και βλέπει τα νύχια να μελανιάζουν.

Σε λίγα λεπτά, έτσι χαρούμενος και ήρεμος όπως ήταν, από τήν θεωρία των Αγγέλων, παρέδωσε το πνεύμα του στα χέρια τού Δημιουργού του.

Το γεγονός αυτό μάς το διηγήθηκε ό ίδιος ό Πνευματικός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.