ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, παραβρέθηκε σήμερα, σε κοινοβουλευτική διαθρησκειακή εκδήλωση (Federal Parliamentary Interfaith Breakfast) που πραγματοποιήθηκε στο National Press Club στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν προκαθήμενοι χριστιανικών Εκκλησιών, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες άλλων θρησκειών.

Παρευρέθηκαν, επίσης, και εκφώνησαν ομιλίες, ο κ. Peter Dutton, Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης, και ο κ. Mark Dreyfus, Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας και Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Αυστραλίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με διάφορους ηγέτες, μεταφέροντάς τους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας παρευρέθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, γεγονός που επιβεβαιώνει την δυναμική της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και τον σεβασμό που απολαμβάνει στη σύγχρονη Αυστραλία, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια μετά την άφιξη Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.