Ένας από τους μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία θεραπεύτηκε στην Άγκυρα και στη συνέχεια επέστρεψε στους απαγωγείς του, υποστηρίζει μουφτής της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline....

Αναλυτικότερα, ο Ανώτατος Μουφτής της Συρίας Ahmad Badreddin Hassoun ισχυρίζεται ότι η Τουρκία εμπλέκεται στην προ διετίας απαγωγή των δύο χριστιανών Επισκόπων της συριακής πόλης του Χαλεπίου, τον αδελφό του Πατριάρχη Αντιοχείας Μητροπολίτη Παύλο και τον Επίσκοπο των Συροϊακωβιτών Μητροπολίτη Χαλεπίου Ιωάννη-Ιμπραήμ.

‘”Όταν με ρωτούν πού είναι αυτοί οι άνθρωποι, εγώ απαντώ: να ρωτήσετε τις τουρκικές αρχές ασφαλείας”, ανέφερε ο μουφτής ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα την Τετάρτη.

Ο ίδιος είπε ότι συναντήθηκε με τον πρώην γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, Ράμσεϊ Κλαρκ, στη Δαμασκό πριν από λίγες εβδομάδες, ο οποίος του είπε ότι  ένας από τους απαχθέντες μητροπολίτες είχε αρρωστήσει, θεραπέυτηκε στην Άγκυρα και στη συνέχεια επέστρεψε στους απαγωγείς του.

“Ρωτήστε την τουρκική κυβέρνηση, το ζήτημα αυτό (απελευθέρωση των μητροπολιτών») εξαρτάται από εκείνη “, δήλωσε ο Hassoun.

Νωρίτερα ισχυρίστηκε  ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν εμπλακεί στην απαγωγή των δύο Ιεραρχών, πιθανώς λόγω των τουρκικών διεκδικήσεων για να μεταφερθεί η Αντιοχειανή επισκοπή από τη Συρία στην Τουρκία και, επομένως, να προσπαθήσουν να ασκηθεί πίεση προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.