ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ: Tι κάνουν οι Χριστιανοί όταν υπάρχει πόλεμος; Προσεύχονται στον Θεό, λέει ο Ρώσος ιερέας Sergiy Kruglov.

Να βάλουν μυαλό αυτοί που διεξάγουν τον πόλεμο, ώστε να γυρίσουν την πλάτη στην επιθετικότητα και να φυλάξουν τους αθώους, που αυτοί είναι πάντα τα θύματα του πολέμου.

Μετά το τέλος του πολέμου, οι Χριστιανοί προσεύχονται στον Θεό, ώστε να διασωθούν αυτά που έχουν απομείνει. Αυτά που μπόρεσαν να σώσουν από τον πολεμικό βανδαλισμό, αυτά που δεν έχουν εντελώς καταστραφεί.

Και θάβουν και θρηνούν τους νεκρούς. Υπέρ Αιώνιας Μνήμης.

Αυτά εγώ θεωρώ πως είναι άξια λόγου για προσευχή (για αυτούς που έχουν εμμονή με τον πόλεμο- Οι συγκεκριμένοι είναι στερημένοι από την φώτιση, από την σκέψη και από το πνεύμα του Χριστού).

Ναι είμαστε αδύναμοι, εξαρτιόμαστε από τα απλά αγαθά της γης. Και επίσης εμείς είμαστε στον ίδιο λάκκο με εκατομμύρια νεκρούς, που αδίκως έχουν σκοτωθεί. Όπως και αυτοί που εκδηλώνουν εν ζωή την πίστη τους. Ότι είναι ένα με την εκκλησία και ότι ανήκουν στο βασίλειο του Θεού. Εμείς έχουμε τον Χριστό, ο οποίος μας έφερε κοντά στην Εκκλησία και επιθυμεί, σύμφωνα με τα λόγια του Απόστολου Παύλου, όχι μόνο να ζεις μόνος σου, αλλά να ζούμε ελεύθεροι και συνειδητά.

Η κατάσταση που επικρατεί, κάθε φορά δίνει στην Εκκλησία μια καλή κλωτσιά και υπενθυμίζει: αυτό που έδειξε, έκανε, είπε ο ενσαρκωμένος, σταυρωμένος και αναστημένος Υιός του Θεού είναι η πραγματική, ζωντανή, η μόνη αλήθεια ως οδηγός δράσης για τους Χριστιανούς σε αυτήν την προσωρινή ζωή .

Για αυτό για έναν Χριστιανό είναι σημαντικό, ειδικά κατά την διάρκεια του πολέμου, για ακόμη μια φορά να υπενθυμίζει στον εαυτό του και στους πλησίον του, ότι ο πόλεμος όσο και να προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν, είναι η πεμπτουσία των αμαρτωλών παθών και κάθε κακού.

Ο πόλεμος ξεκινάει από την υπερηφάνεια του ανθρώπου. Το πρώτο βήμα για να τελειώσει ο πόλεμος, είναι ένα βήμα προς τη μετάνοια, τη μετάνοια του καθενός και τη μεταστροφή στον Χριστό Σωτήρα. Πρέπει να αναπτύξεις τον Χριστιανισμό μέσα σου. Και, φυσικά, συνεχής και επίμονη προσευχή, παρόλο που μέσα στο κεφάλι μας, έχουμε διάφορες άλλες σκέψεις, αποθαρρυντικές, που μας αποσπούν. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσευχές μας για συγχώρεση, αγάπη και ψυχική ηρεμία. Βοηθήστε αυτούς που βρίσκονται σε πιο δύσκολη θέση από εσάς, να βρουν την γαλήνη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.