Δεν μπορούσε, δυσκολευόταν… Ήθελε να μάθει τι πρέπει να κάνει για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Σαν αετός που όμως τα φτερά του ήταν δεμένα. Αυτή είναι η εικόνα της φιλαργυρίας . Ενώ είσαι για τον ουρανό, θέλει να σε κρατάει δεμένο στον κόσμο. Το πάθος τον είχε αλυσοδεμένο! «Τώρα που με φανέρωσε Αυτός!, θα μείνεις μαζί μου! Δεν θα γίνεις μαθητής Του! Θα ακολουθείς ΕΜΕΝΑ και μόνο!», φαίνεται να του λέει η φιλαργυρία.

«Τώρα που με φανέρωσε Αυτός!, θα μείνεις μαζί μου! Δεν θα γίνεις μαθητής Του! Θα ακολουθείς ΕΜΕΝΑ και μόνο!», φαίνεται να του λέει η φιλαργυρία.
Δεν του λέει ο Κύριος απλά να εγκαταλείψει το πάθος του, αλλά του λέει να το μετατρέψει σε ελεημοσύνη. Αυτή η δύναμη , αυτή η φοβερή ροπή του πάθους για το χρήμα, να γίνει θυσία και αγάπη για τον άλλον. Αλλαγή προσανατολισμού! Να γίνει η δύναμη για το πάθος, δύναμη για θυσία! Να μην μείνει όμως εκεί αλλά να τον ακολουθήσει και να γίνει μαθητής Του!
Δεν απαντάει! Το πάθος, του κλείνει το στόμα, λυπάται γιατί δεν έχει δυνάμεις. Έχει την ευκαιρία να γίνει μαθητής, αλλά παραμένει δούλος του πάθους.
Θα μπορούσε να πει : «Έχεις δίκιο Κύριε έχω αδυναμία , βοήθησέ με να απαλλαγώ!».
Ο Χριστός του δίνει την ευκαιρία με την πράξη της ελεημοσύνης να θεραπεύσει την φιλαργυρία και να δείξει έμπρακτα ότι θέλει να φύγει από αυτή την αιχμαλωσία, αλλά δυστυχώς αδυνατεί να το πράξει ο άνθρωπος.
Ποιος ξέρει ποια ήταν η πορεία αυτού του ανθρώπου… Σίγουρα ο Κύριος μας περιμένει, ακόμα και όταν του λέμε : «Όχι , δεν μπορώ , παράτα με», είναι εκεί και μας καλεί, ξέρει ότι τα πάθη είναι ισχυρά και οι δαίμονες δεν αστειεύονται.
Όμως η ελπίδα είναι εκεί ως Πρόσωπο και μας περιμένει….
«Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» (Λκ. 18, 27).
Να έχεις κουράγιο αδερφέ. Λένε οι πατέρες «έπεσες; να σηκωθείς!». Ακόμα και στην προσπάθεια να σηκωθώ, ακόμα και στην σκέψη να το κάνω, θα το δεχτεί ο Πανάγαθος.
Μόνο Εκείνος μπορεί να μας σώσει , μόνο από εμάς εξαρτάται, αν βέβαια το θέλουμε πραγματικά.
Καλό αγώνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.