Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.

Υλικά

το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 αβγό

½ φλ. μαύρη ζάχαρη

1 πρέζα κανέλα

3 γεμάτες κουταλιές κακάο σε σκόνη

1 κουταλιά γάλα

1 πρέζα αλάτι

½ φλ. σταφίδα σουλτανίνα

1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον

125 γρ. βούτυρο

½ φλ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε το αβγό, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.

Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν. Αν κολλάει πολύ την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μη κολλάει πια. Την πλάθετε σε μπάλα και την κρατάτε τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι.

Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 σταγόνες σοκολάτας, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν. Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.