Πολλάκις ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έχει εκφραστεί με σκληρές εκφράσεις κατά του Ισλάμ. Τις προάλλες στην εκπομπή του «Mega», «Ανατροπή» σχολιάζοντας το προσφυγικό εν γένει υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος για την Ευρώπη. Συγκεκριμενα τόνισε:  

«Οι Μαροκινοί περνάνε όλη τη βόρεια Αφρική και φτάνουν στο Καστελόριζο γιατί γνωρίζουν πως εδώ θα πάρουν χαρτί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Κοινή συνισταμένη σε όλα αυτά είναι πως όλοι αυτοί είναι Μουσουλμάνοι. Υπάρχει κίνδυνος για την Ευρώπη από αυτό το γεγονός. Το Ισλαμ δεν είναι μια θρησκεία που δέχεται το διαφορετικό. Στο Ισλαμ ο θεός είναι το Κοράνι. Το πρόβλημα δεν είναι ανθρωπιστικό είναι οντολογικό».

Στην τοποθέτηση αυτή περί μη ανθρωπιστικού αλλά οντολογικού προβλήματος απάντησε σήμερα η Ιερά Σύνοδος αποστέλλοντας την αντιπροσωπεία Ιεραρχών με ανθρωπιστικη΄βοήθεια στους πρόσφυγες του Πειραιά; Και που; Στον Πειραιά, μητροπολιτικη περιφέρεια του κ. Σεραφείμ. 

Ήταν αυτή μια κίνηση δυσφορίας για τις επιθετικές δηλώσεις στο προσφυγικό και απομόνωσης του Μητροπολίτου Πειραιώς; Δεύτερη αν αναλογιστέι κανείς πως τα Φώτα ο Αρχιεπίσκοπος δεν κατέβηκε στον αγιασμό των υδάτων…

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.