Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE οφείλει για πρώτη φορά να πάρει θέση για την κυοφορούμενη επίθεση στο πρόσωπο ενός άξιου κληρικού.

Μετά λύπης επληροφορήθην πως φιλικά ιστολόγια και κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τους οποίους εκτιμούμε και σεβόμαστε, βάλλουν εναντίον ορισμένων κληρικών για το ζήτημα της συλλογής υπογραφών σε επιστολή με αποδέκτες τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα αναγνωρίσεως η μη της Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

Να σημειώσουμε πως το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της αποδόσεως Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, με γνώμονα το συμφέρον των εκατομμυρίων πιστών που έχουν ανάγκη να στηρίζονται σε μια ενωμένη Εκκλησία, να βρουν απάγκιο στις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα τους.

Ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος υπέγραψε μαζί με άλλους ιερείς ένα κείμενο-επιστολή στους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, παραθέτοντας τις απόψεις τους (εσφαλμένες η μη είναι άλλο ζήτημα) για το Ουκρανικό.

Η αντίδραση συναδέλφων δημοσιογράφων και κληρικών του Πατριαρχείου ήταν άμεση. Δυστυχώς εμμέσως απειλούν τους ιερείς που υπογράφουν την επιστολή.

Ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, αποτελεί παράδειγμα Ιερέα. Βοηθά καθημερινά με αυταπάρνηση τους συνανθρώπους, διδάσκει αφιλοκερδώς χιλιάδες παιδιά μέσω της Εστίας Πατερικών Μελετών.

Ήταν ο εμπνευστής και εμψυχωτής, μαζί με το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE του κινήματος ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.

Κατέβασε μόνος του στο δρόμο και στον αγώνα χιλιάδες ανθρώπους, κάθε ηλικίας, για να αγωνιστούμε εναντίον των νέων φακέλων των θρησκευτικών που παραχαράσσουν βίαια την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Κύριοι ο π. Σαράντης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε μαζί του ως το τέλος.

Ανδρέας Μ. Καραγιάννης

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Χριστός Ανέστη. Η αξιολογήσεις υπέρ του π.Σαράντη κατά περίεργο τρόπο δεν ανεβαίνουν...