ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΜΟΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία Μεταμορφώσεως του Χριστού - Ευλογία και Αγιασμός. Δεκαπενταύγουστος. Η Μεταμόρφωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Θαβὼρ ὑπὲρ πᾶν γῆς ἐδοξάσθη μέρος, Ἰδὸν Θεοῦ λάμψασαν ἐν δόξῃ φύσιν. Μορφὴν ἀνδρουμένην κατὰ ἕκτην Χριστὸς ἀμεῖψε.

Η Μεταμόρφωση Του Ιησού Χριστού στο Όρος Θαβώρ και το θαυμαστό γεγονός. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης.

Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος η δεσποτική αυτή εορτή έχει κεντρική θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ένα κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Ιησούς Χριστός στο ίδιο το θεανδρικό σώμα Του.

Τη μεγάλη αυτή δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως οι Άγιοι Πατέρες καθόρισαν να εορτάζεται σαράντα ημέρες πριν από την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, την 6η Αυγούστου.

Η μετάθεση της μεγάλης αυτής εορτής κρίθηκε αναγκαία, διότι δεν ταίριαζε ο πανηγυρικός της χαρακτήρας με την πένθιμη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στη διάρκεια της οποίας είχε γίνει. Κι έγινε τότε για να προετοιμάσει τους Αποστόλους για τη δοκιμασία του Θείου Πάθους, αλλά και για να επιβεβαιώσει κατά κάποιο τρόπο την προαιώνια δόξα Του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τι γιορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του Σαββάτου 6 Αυγούστου 2022 07.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Μεταμόρφωσης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 07.00 το πρωί.

Ευλογία των σταφυλιών – Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Στις αγροτικές περιοχές συνηθίζεται ανήμερα της Μεταμόρφωσης να προσκομίζονται στις εκκλησίες για να ευλογηθούν με ειδική ευχή τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στο εκκλησίασμα.

Η ευλογία των σταφυλιών κατά τη Μεταμόρφωση κατανοείται μέσα από τις θεολογικές, ανθρωπολογικές και κοσμολογικές διαστάσεις της εορτής αυτής. ῾

Ο Κύριος «ημέρας εξ» η «ωσεί ημέρας οκτώ», μετά την πρόρρηση του Πάθους Του,«εις όρος υψηλόν… μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών (Πέτρου, ᾿Ιακώβου και ᾿Ιωάννου), και έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος,τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια.

Θέλων ἐπιδεῖξαι τοῖς Μαθηταῖς, δύναμιν ἐξ ὕψους καὶ σοφίαν παρὰ Πατρός, ἐν ὄρει ἀνῆλθες, Χριστὲ τῷ Θαβωρίῳ, καὶ λἀμψας ὡς Δεσπότης τούτους ἐφώτισας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.