Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έφερε ως παράδειγμα κεφαλαιοποίησης των προκλήσεων, την προσπάθεια της Τουρκίας να συνδέσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με το καθεστώς του στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Σε καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους αποδίδει το προκλητικό σόου Ερντογάν στην Αγία Σοφία, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σχολιάζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» τη φιέστα για την Άλωση της Πόλης.

«Χρησιμοποιούν το μνημείο για να εκφράσουν, να κεφαλαιοποιήσουν τις απόψεις και τις πολιτικές τους, που πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω, προκεμαλικά, σε μια οθωμανική αντίληψη του ρόλου του ισλαμισμού και της Τουρκίας και που εμφανίζεται με νέες, νεοοθωμανικές αντιλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη χθεσινή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Μητροπολίτης σχολίασε ότι δεν υπάρχουν επεκτατικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα και πως ένα μνημείο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ειδικά αφού η Τουρκία το έδωσε σε χρήση λατρείας, σε μια συγκεκριμένη λατρεία.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, τόνισε πως η Τουρκία «ξέρει να κεφαλαιοποιεί κάθε πρόκληση που κάνει, και για εσωτερικό και για εξωτερικό όφελος». Έφερε ως παράδειγμα την άρνηση ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την προσπάθεια της Άγκυρας να συνδεθεί με το καθεστώς του ψευδοκράτους.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.