Χοροστατούντος του Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου, βοηθούμενος από πλήθος ιερέων, τελέστηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στη μνήμη του Αγ. Νικολάου στον κατάμεστο από πιστούς εορτάζοντα Ιερό Ναό στο Μπρούκλιν.

Ο Επίσκοπος κ. Ιερόθεος στο χαιρετιστήριο μήνυμα του ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ομογένεια και έστειλε μήνυμα πίστης και ελπίδας.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: “Τιμούμε σήμερα, στον πολύ όμορφο αυτό ιερό ναό, τον μεγάλο και οικουμενικό μας διδάσκαλο, τον Αγ. Νικόλαο τον θαυματουργό.

Τον προστάτη των φτωχών, των ορφανών, των θαλασσινών και των αρρώστων. Δεν υπάρχει τόπος πάνω σε αυτή τη γη που να μην υπάρχει ναός του Αγ. Νικολάου. Είναι ο προστάτης όλων των Χριστιανών, ο μεγάλος διδάσκαλος της αγάπης της φιλανθρωπίας, της κατανόησης.

Αν και πέρασαν αιώνες από τότε που έζησε δεν ξεχάστηκε το όνομά του, η μορφή, η αγιοσύνη, η προσωπικότητα και η αγάπη του για τον άνθρωπο.

Τα νησιά μας στην Ελλάδα είναι γεμάτα από εκκλησίες αφιερωμένες στο όνομά του. Οι θαλασσινοί μας τον Αγ. Νικόλαο έχουν για προστάτη από τα αγριεμένα κύματα και ανέμους.

Η ζωή είναι μία θάλασσα που πρέπει όλοι μας να διαπλεύσουμε, όσες φουρτούνες και αν περάσουμε, για να φθάσουμε στην αντίπερα όχθη της αιωνιότητας.

Τώρα που βρισκόμαστε στην πνευματική περίοδο των Χριστουγέννων πρέπει να εντείνουμε την προσευχή μας και με μετάνοια βαθιά και ειλικρινή να ζητούμε το έλεος και τη φιλανθρωπία του Θεού.

Θα ήθελα να συγχαρώ εκ βάθους καρδιάς τον ιερατικό προϊστάμενο του ναού, Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Μπουγά, τα μέλη του συμβουλίου, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα και όλους τους πιστούς για την αγάπη τους στον ιερό αυτό ναό, τον οποίο διαρκώς ευπρεπίζουν, ανακαινίζουν, φτιάχνουν και στολίζουν.

Εύχομαι ο Αγ. Νικόλοας να χαρίζει υγεία, δύναμη, υπομονή και όλα τα καλά του ουρανού να έχετε στη ζωή σας.”

Τα μέλη του συμβουλίου, Γιώργος Αϊδινίου, Φώτης Γκουρνέλος, Παναγιώτης Σιταράς, Ισίδωρος Μπιλαρίκης, Σάκης Ιορδάνου και Ιωσήφ Μεντέζ ευχαρίστησαν μέσω “Εθνικού Κήρυκα” τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή και ευχήθηκαν ο Αγιος Νικόλαος να δίνει υγεία, χαρά και προκοπή σε όλο τον κόσμο.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Κατερίνα Γιαπουτζή, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελειται, στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ενίσχυση της εκκλησίας και ευχήθηκε στην Ομογένεια να γιορτάσει με χαρά και ευτυχία τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Αμέσως μετά τον εσπερινό προσφέρθηκαν γλυκίσματα από την Φιλόπτωχο.
Την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Ορθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.