ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 10 Αυγούστου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Ζωντανά. Η Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία.

Ο Παρακλητικοί κανόνες ψάλλονται σε διάφορες περιστάσεις ανάγκης και θλίψης των Χριστιανών σε Ναούς, σπίτια, νοσοκομεία κτλ., εις ίασιν ψυχών και σωμάτων.

Ο παρακλητικός κανών έχει περιεχόμενο παρακλητικό, ικετευτικό και απευθύνεται:

  1. στον Χριστό
  2. τη Θεοτόκο
  3. τον Ιωάννη τον Πρόδρομο
  4. σε πολλούς Αγίους

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο. Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Παρακλητικός Κανών;

Ο Εσπερινός και η μεγάλη παράκληση της Παναγίας από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 19.30 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Εσπερινό την Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 19.30 το απόγευμα.

Μέγας Παρακλητικός Κανών στην Παναγία

Ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας είναι ποίημα του Αυτοκράτορα Θεοδώρου Δούκα Λάσκαρη (13ος αιώνας), μια ατομική προσευχή προς το θεό και με θερμές παρακλήσεις προς τη Θεοτόκο. Ψάλλεται πριν από τον Δεκαπενταύγουστο εναλλάξ με τον Μικρό Παρακλητικά Κανόνα, με τον οποίον έχει ίση περίπου έκταση (ονομάζεται Μεγάλος, επειδή σχετίζεται με την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Διαβάστε ολόκληρο τον Μέγα Παρακλητικό Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Πεττού Λία

Εξαιρετικό side