Πανηγυρικός Θρίαμβος για τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη

Με πνεύμα κατάνυξης και λαμπρότητας, οι πιστοί της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας τίμησαν τον νέο Ομολογητή, Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, η λάρνακα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, αφίχθη με λαμπρότητα στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας, προερχόμενη από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σωτήρος στην Σίψα και ακολούθησε η Δ’ στάση των Χαιρετισμών.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος.

Την Κυριακή, Δ’ Νηστειών, κορυφώθηκε η πανήγυρις με τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο οικείος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος.

Ψάλθηκαν τα εγκώμια του Οσίου, πριν την απόλυση, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε, τηρώντας εκκλησιαστική τάξη, για να προσκυνήσει με πίστη τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Οσίου.

Η πανήγυρις του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη αποτέλεσε μια γιορτή πίστης και λαμπρότητας, υπενθυμίζοντας στους πιστούς το παράδειγμα θυσίας και αντοχής του Ομολογητή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.