ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΛΟΥΚΑ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 Ζωντανά. Η Αγάπη προς τους εχθρούς. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της επί του Όρους Ομιλίας του Ιησού. Θα γίνουμε κάποια μέρα όμοιοι με τον Θεό;

Ο Κύριος στο όρος της Γαλιλαίας παραδίδει στους μαθητές του τον τέλειο νόμο της Καινής Διαθήκης με την «επί του όρους ομιλία» του.

Και συγκεφαλαιώνει μέσα σε λίγες λέξεις το πνεύμα του νέου νόμου του λέγοντας:

«Όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι να τους συμπεριφέρεσθε κι εσείς. Εάν αγαπάτε μόνον εκείνους που σας αγαπούν, ποια αμοιβή σας ανήκει από τον Θεό; Καμία. Διότι και οι αμαρτωλοί το ίδιο κάνουν. Και εάν κάνετε το καλό σ’ εκείνους πού σας ευεργετούν, ποια ανταμοιβή μπορεί να έχετε από τον Θεό;».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι εορτάζουμε με την Κυριακή Β Λουκά.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Β Λουκά από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Κυριακής 3 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Β Κυριακής Λουκά με επί του όρους ομιλία, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Η επί του Όρους Ομιλία

Το ευαγγέλιο της Κυριακής Β Λουκά μιλάει για την ύψιστη μορφή αγάπης: Την αγάπη για τους εχθρούς.

Ο Κύριος Ιησούς έδωσε την εντολή ν’ αγαπάμε τους εχθρούς μας. Η εντολή Του αυτή δεν είναι περιστασιακή και σποραδική, όπως είχε γίνει πριν από την έλευσή Του σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις.

Η εντολή της αγάπης για τους εχθρούς μας τοποθετείται στην ύψιστη θέση στο ευαγγέλιο. Ο Κύριος βεβαιώνει ότι αν αγαπάς με ιδιοτέλεια ή αγαθοποιείς στους αγαθοποιούντες σε ή δανείζεις για να πάρεις πίσω, δεν έχεις «χάρι». Η χάρις έρχεται με την υπέρβαση του προσωπικού οφέλους.

Διαβάστε αναλυτικά για την επί του Όρους Ομιλία του Ιησού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.