Μια ακόμη,μετά το Μυστικό Δείπνο,ιερουργία και ευχαριστιακή εμπειρία. Στο υπερώο,σαν σε ναό και κεκλεισμένων, για τους αμύητους και ακατήχητους, των θυρών.

“Ειρήνη υμίν” και “λάβετε Πνεύμα Άγιο” από τον Αναστημένο Χριστό στον όμιλο των συναγμένων ως Εκκλησία μαθητών.
Σαν το “Ειρήνη πάσι” και το “η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντων υμών” του Λειτουργού Ιερέως προς εμάς,τους μετέχοντες στην Αγία Αναφορά.
Και “έλα δές με και άγγιξέ με” στο Θωμά,όπως το “λάβε με και φάγε με”σε καθέναν από εμάς κατά την επαναλαμβανόμενη πρόσκληση σε κάθε Θεία Λειτουργία ως βίωση της Θείας Βασιλείας.
Όλο το Ευαγγέλιο του Ιωάννη είναι ένα υπόμνημα στην ευχαριστιακή εμπειρία της πρώτης Εκκλησίας.Μιά αναπτυγμένη θεολογία και ιερουργία του Βαπτίσματος και της Θείας Ευχαριστίας.
Και μία τέτοια ιερουργία ήταν και η ψηλάφηση από το Θωμά.Όπου Θωμάς,ο καθένας από εμάς δυνητικά.
Με δωρηθείσα δυνατότητα στενότερης σχέσης και ένωσης σε εμάς:όχι μόνο ως άγγιγμα και ψηλάφηση,αλλά ως δεξίωση του Σώματος και του Αίματός Του στο δικό μας σώμα και αίμα,σε μιά γαμήλια σύνδεση και έναν νυμφώνα πλήρωσης σωματοψυχικής.
Και με την ευγνωμοσύνη και τη χαρά να εκρήγνυνται και να διαλύουν κάθε φόβο,αμφιβολία,ανασφάλεια και ανησυχία για την εξωτερική ιστορία, δια της θεοφάνειας και σωτήριας ομολογίας:Ο Κύριος,όχι μόνο του Θωμά,μα και δικός μου,δόξα Σοι!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.