ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 8 Μαΐου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων με την εορτή του Αγίου Θεολόγου και Ευαγγελιστού Ιωάννου - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής. Οι Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες.

Χριστῷ φέρουσιν αἱ Μαθήτριαι μύρα, ἐγὼ δὲ ταύταις ὕμνον, ὡς μύρον, φέρω.

Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Οι Μυροφόρες ήταν πολλές και ήλθαν στον τάφο όχι μία φορά, αλλά και δύο και τρεις φορές, συντροφιά μεν, αλλά όχι οι ίδιες. Κατά τον όρθρο ήταν μεν όλες, αλλά όχι την ίδια στιγμή ακριβώς.

Η τρίτη αναστάσιμη Κυριακή (δηλαδή 14 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα) είναι αφιερωμένη στις Μυροφόρες, στις ανδρείες και ηρωικές γυναίκες, τις μαθήτριες του Χριστού(Κυριακή των Μυροφόρων). Αυτές οι άγιες γυναίκες έγιναν οι κήρυκες των κηρύκων, οι απόστολοι των Αποστόλων του Χριστού.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τις Μυροφόρες Γυναίκες και την Κυριακή των Μυροφόρων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών με την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστή από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 8 Μαΐου 2022 07.00 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.