ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 19 Μαΐου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Μυροφόρων με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Ο Άγιος Πατρίκιος ο Επίσκοπος Προύσας και οι συν αυτώ Μάρτυρες. Οι Άγιοι 13 Οσιομάρτυρες και Ομολογητές Μοναχοί της Μονής Καντάρας Κύπρου καέντες από τους λατινόδοξους Φράγγους. Ο Όσιος Μέμνων ο Θαυματουργός. Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου. Οι Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες.

Χριστῷ φέρουσιν αἱ Μαθήτριαι μύρα, ἐγὼ δὲ ταύταις ὕμνον, ὡς μύρον, φέρω.

Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Οι Μυροφόρες ήταν πολλές και ήλθαν στον τάφο όχι μία φορά, αλλά και δύο και τρεις φορές, συντροφιά μεν, αλλά όχι οι ίδιες. Κατά τον όρθρο ήταν μεν όλες, αλλά όχι την ίδια στιγμή ακριβώς.

Η τρίτη αναστάσιμη Κυριακή (δηλαδή 14 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα) είναι αφιερωμένη στις Μυροφόρες, στις ανδρείες και ηρωικές γυναίκες, τις μαθήτριες του Χριστού(Κυριακή των Μυροφόρων). Αυτές οι άγιες γυναίκες έγιναν οι κήρυκες των κηρύκων, οι απόστολοι των Αποστόλων του Χριστού.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τις Μυροφόρες Γυναίκες και την Κυριακή των Μυροφόρων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών με την εορτή του Ταξιάρχου Μιχαήλ Μανταμάδου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 19 Μαΐου 2024 07.30 το πρωί.

Ταξιάρχης Μανταμάδου – Kυριακή των Mυροφόρων

O Ναός του Tαξιάρχη Μανταμάδου γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο, στις 8 Νοεμβρίου στην γιορτή των Αρχαγγέλων αλλά και την Kυριακή των Mυροφόρων, που είναι τα εγκαίνιά του. Mια εβδομάδα πριν από την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Nαός ανοίγει διάπλατα τις πύλες του και δέχεται χιλιάδες των προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης που συρρέουν με τις τεράστιες λαμπάδες τους και τα αναθήματά τους για να ευχαριστήσουν τον Άγιο.

Το πανηγύρι που γίνεται παίρνει μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα. Η εικόνα του Ταξιάρχη Μανταμάδου είναι μοναδική σε ότι αφορά τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες δημιουργήθηκε μα και τα υλικά με τα οποία ιστορήθηκε.

Διαβάστε αναλυτικά για την εορτή του Tαξιάρχη Μανταμάδου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.