ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγίων Πατέρων Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Ο Άγιος Τύχων ο Θαυματουργός και Επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου. Οι Άγιοι 318 Θεοφόροι Πατέρες της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.

Πόλου νοητοῦ ἀστέρες σελασφόροι, ἀκτῖσιν ὑμῶν φωτίσαιτέ μοι φρένας. Ξένον τὸν Υἰὸν Πατρὸς οὐσίας λέγων, Ἄρειος, ἤτω τῆς Θεοῦ δόξης ξένος.

Η Συμβολή των Αγίων Πατέρων και των Οικουμενικών Συνόδων στην διαφύλαξη της Αλήθειας για τη σωτηρία του Ανθρώπου υπήρξε καταλυτική. Γι’ αυτό και πολλοί αναφέρουν ότι θα μπορούσε κάλλιστα στο Πιστεύω να σταθεί η φράση «και πατερική εκκλησία».

Διότι οι Θεοφόροι Πατέρες είναι αυτοί που ως βίωμα πρώτα και ύστερα με έκφραση δογματική μας διαφυλάσσουν από την πλάνη και τον εκτροχιασμό από τον δρόμο της Σωτηρίας σαν φρουροί και προστάτες. Οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων δεν ήταν ανθρώπινες επινοήσεις για να λυθούν θέματα Θρησκευτικής νομοτέλειας όπως θα μπορούσε να πει ο καθένας, αλλά ήταν καθοδηγούμενες εν Αγίω Πνεύματι.

Οι Δογματικές διδασκαλίες δεν είναι λογικές, νομικές εκφράσεις μιας κατάστασης, αλλά τα συστατικά της Αλήθειας και επιβεβαιώθηκαν βιωματικά μέσα στους αιώνες από Αγίους, ασκητές, μάρτυρες και ομολογητές.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή των 318 Αγίων Πατέρων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 07.15 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 07.15 το πρωί.

Κυριακή των Αγίων Πατέρων

Σήμερα είναι η Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και καταδίκασαν ως αιρετικό έναν ιερομόναχο της Εκκλησίας μας, τον Άρειο, ο οποίος δίδασκε αιρέσεις και πλάνες για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Δίδασκε περί του Κυρίου μας ό,τι διδάσκουν ακριβώς και σήμερα οι χιλιαστές ή ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά.

Έλεγε ο ιερομόναχος Άρειος ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Δεν δεχόνταν δηλαδή την Θεότητα του Ιησού Χριστού. Αρνείτο ότι ο Χριστός είναι Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού. Έλεγε ότι ο Κύριός μας είναι ένας απλός άνθρωπος που τον δημιούργησε ο Θεός, δηλαδή ένα κτίσμα. Δεν εδέχετο την πίστη των αγίων Αποστόλων, ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Θεάνθρωπος, τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος.

Οι άγιοι Πατέρες υπό την προεδρία του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ειδωλολάτρης ακόμη, συγκρότησαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., προκειμένου ν΄αντιμετωπίσουν τις πλάνες του ιερομονάχου Αρείου, ο οποίος επηρέαζε πλήθος κόσμου δημιουργώντας οπαδούς, τους λεγόμενους «αρειανούς».

Διαβάστε αναλυτικά για την Κυριακή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων να προσέχετε τους αιρετικούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.