ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Τρικάλων - Κυριακή 22 Μαΐου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής της Σαμαρείτισσας Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Σαμαρείτιδος με την συνάντηση του Ιησού με την Σαμαρείτισσα και την ομολογία του Ιησού Χριστού ως αληθινού Μεσσία - Ευλογία και Αγιασμός. Η της Σαμαρείτιδος εορτή, εν η ο Χριστός μεσσίαν εαυτόν ωμολογεί.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, μετά πλειάδος Αρχιερέων. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Τους ύμνους θα ψάλει ο χορός των πατέρων της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου.

Ὕδωρ λαβεῖν ἐλθοῦσα τὸ φθαρτὸν γύναι, Τὸ ζῶν ἀπαντλεῖς, ᾧ ῥύπους ψυχῆς πλύνεις.

Στο διάλογό του με μια αμαρτωλή γυναίκα, τη Σαμαρείτισσα, ο Κύριος φανερώνει ποια είναι η πραγματική λατρεία.

Η Σαμαρείτισσα καταγόταν από την Σαμαρειτική πόλη Σιχάρ. Τις πρώτες πληροφορίες για την Αγία τις βρίσκουμε στο 4ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου (Δ’ 1 – 42).

Κάθε μεσημέρι πήγαινε έξω από την πόλη, στο πηγάδι το λεγόμενο του Ιακώβ, και γέμιζε την στάμνα της. Εκεί, μια ημέρα, συνάντησε τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος φανέρωσε σ’ αυτήν όλη τη ζωή της.

Διαβάστε αναλυτικά τι γιορτάζουμε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Ιερείς: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής της Σαμαρείτιδος με την ομολογία του Ιησού Χριστού ως αληθινού Μεσσία από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 22 Μαΐου 2022 07.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος πολιούχου Τρικάλων, Κυριακή 22 Μαΐου 2022 07.00 το πρωί.

Κυριακή της Σαμαρείτιδος: Ο συμβολισμός των έξι ανδρών

Όμοια με τις προηγούμενες γυναίκες, η Σαμαρείτιδα σημαίνει την φύση ή την ψυχή του καθενός, που χωρίς το προφητικό χάρισμα συμβίωσε, σαν με άνδρες, με όλους τους νόμους που δόθηκαν στη φύση μας, από τους οποίους οι πέντε είχαν προηγηθεί, ενώ ο έκτος, αν και ήταν παρών, αλλ’ όμως αυτός δεν ήταν άνδρας της φύσης ή της ψυχής, με το να μη γεννά από αυτήν τη δικαιοσύνη που σώζει στον αιώνα.

Έλαβε λοιπόν η φύση ως άνδρα τον πρώτο νόμο, το νόμο στον παράδεισο· δεύτερο νόμο τον νόμο μετά τον παράδεισο· τρίτο νόμο κατά τον κατακλυσμό του Νώε· τέταρτο το νόμο της περιτομής επί του Αβραάμ· πέμπτο το νόμο της προσφοράς του Ισαάκ.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Σαμαρείτισσα και τον συμβολισμό των 6 ανδρών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.