ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής της Πεντηκοστής Ζωντανά. Εσπερινός της Γονυκλισίας. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής της Πεντηκοστής με τον Εσπερινό της Γονυκλισίας - Ευλογία και Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα. Η Αγία Αγριππίνα η Μάρτυς. Οι Άγιοι Αριστοκλής ο πρεσβύτερος, Δημητριανός διάκονος και Αθανάσιος αναγνώστης. Κυριακή της Πεντηκοστής. Πεντηκοστή.

Πνοῇ βιαίᾳ γλωσσοπυρσεύτως νέμει, Χριστὸς τὸ θεῖον Πνεῦμα τοῖς Ἀποστόλοις. Ἐκκέχυται μεγάλω ἑνὶ ἤματι Πνεῦμ’ ἁλιεῦσι.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζουν οι Χριστιανοί την εορτή της Πεντηκοστής, δηλαδή την επιφοίτηση τους Αγίου Πνεύματος με την μορφή πύρινων γλωσσών πάνω από τα κεφάλια των Αποστολών, 50 ημέρες μετά από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Στην εκκλησιαστική παράδοση, η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

Παράλληλα, η εορτή αντιστοιχεί με την επίσης μεγάλη ετήσια εορτή των Ιουδαίων η οποία στις Εβραϊκές Γραφές (Παλαιά Διαθήκη) αποκαλείται Γιορτή του Θερισμού ή Γιορτή των Εβδομάδων. (Έξοδος 23:16· 34:22) η οποία ήταν καθαρά γεωργική εορτή με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο.

Η τήρηση της λάβαινε χώρα την πεντηκοστή ημέρα μετά τις 16 Νισάν του Ιουδαϊκού ημερολογίου, την ημέρα κατά την οποία η κεφαλή κάθε οικογένειας προσέφερε στον Θεό ένα δεμάτι κριθάρι, που υποδήλωνε την επιθυμία για ειρηνική σχέση μαζί Του. (Λευιτικό 23:15, 16)

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την Κυριακή της Πεντηκοστής και τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής της Πεντηκοστής με την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024 07.15 το πρωί.

Θα τελεστεί στην ίδια μετάδοση ο εσπερινός της Γονυκλισίας.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Πεντηκοστής με τον Εσπερινό της Γονυκλισίας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 07.15 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.